Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Een ode aan het voorjaar!

Het voorjaar, door iedereen met open armen ontvangen. Waar die grauwe, donkere en natte winter voor velen nogal eens een drempel vormt om na het werk of tijdens een vrije dag naar buiten te gaan, maakt de lente hier korte metten mee. Elke avond een paar minuten extra zonlicht, wat extra kleuren in het kleurenpallet na die kleurloze winter en een extra vitamientje D. Neem daarbij de aangename, nog niet al te zweterige, temperaturen en je komt tot de conclusie dat de lente gewoon geen excuses meer biedt om binnen te blijven. Complete volksstammen ontwaken dan ook uit hun winterslaap en trekken massaal naar buiten zodra de eerste lentezonnestralen ons bereiken. Lentekriebels zullen we maar zeggen.

Zo ook in Rotterdam. De lente in Rotterdam is genieten voor de buitensporters onder ons. De opties zijn oneindig. Fietsers, hardlopers, bootcampers en ander volk dat bewegend wil genieten van de buitenlucht kunnen hun lol op in Rotterdam. De Marathon Rotterdam, de Ronde van Katendrecht, kiten bij de maasvlakte, een klimparcours in Kralingen voor grote en kleine apen, buitenyoga en suppen op de Kralingse plas – in Rotterdam kan het allemaal. Ook wij van NatuurlijkSportief genieten fanatiek mee van het voorjaar. Ja, een aantal maanden in het donker het zwijn uithangen in de zompige modderige wintertuin van Kralingen is leuk. En van een horizontale plensbui op z’n tijd word je ook niet minder. Maar, wat extra zonlicht in plaats van maanlicht en een wat minder vochtige en hardere substantie onder je trailschoenen is geen onaangename afwisseling. Zo kent elk seizoen zijn charmes, en de lente kent er velen.

Dus voor iedereen die de winter binnen heeft doorgebracht: ontwaak uit je winterslaap en kom uit je grot. En of je nu van yoga, krachttraining of hardlopen houdt, bewegen in de frisse buitenlucht is gezond voor iedereen, kan overal en wanneer het jou maar uitkomt. Zelfs in de lunchpauze, voor de kantoortijgers onder ons. De mooie parken die Rotterdam rijk is vormen een alternatief voor de zweterige gym en voor dat rondje fijnstof langs de snelweg. Daarnaast huisvest Rotterdam ook nog minder ontdekte groenstroken. Draaf bijvoorbeeld eens een rondje op het eiland van Brienenoord, met uitzicht over de skyline. Of fiets langs de Bergse plas en de Rotte naar het hoge Bergse bos (mooie route!) om jezelf eens flink over de skiberg te slepen. Immers, je bent en blijft Rotterdammert, dus niet lullen maar poetsen en naar buiten met die handel!

 

Over Nick Trainer en eigenaar NatuurlijkSportief in Rotterdam. Outdoorfanaat, bergliefhebber en trailseeker. Stimuleert je om alle seizoenen buiten te sporten: “Het houdt je fris!”

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

NatuurlijkSportief? Trek erop uit!
Vier sporttips Hoe blijf je gemotiveerd?
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons