Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Fitgirl Chris

Mogen we je voorstellen aan Christel van der Nol, oftewel de Rotterdamse FitgirlChris! 31 jaar, werkt als Cost Engineer in de olie en gas. Heeft een uit de hand gelopen Instagram account, zoals ze dat zelf noemt, met ruim 40.000 volgers. Hier inspireert ze meiden om fit en gezond te leven. Volgens onze firgirl gaat het niet alleen maar om sporten en dun zijn. “Het leven is leuk!” is het motto van de energieke Chris.

Onze redactie sprak deze positieve en energieke fitgirl over sporten in Rotterdam en meer.

Chris en sporten
Christel is een bezige bij, naast haar fulltime job, is ze lifestyle coach bij Personal Body Plan en sport ze circa zes keer in de week. Hoe haar sportschema eruitziet?
Vier dagen in de week is ze te vinden bij Crossfit Nultien. Daarnaast sport ze één keer in de week bij Elevator Sports en doet ze nog een dagje aan Yoga.
Op de vraag waar ze de tijd en energie vandaan haalt? “Ik denk er eigenlijk niet echt over na, het is een bepaald ritme die ik heb en ik krijg er gewoon heel veel energie van”, zegt ze vrolijk.
En heb je ook echt altijd zin om te gaan? “Niemand heeft altijd zin om te gaan sporten. Voor mij is het echt een uitlaatklep en ontspanning. Op de dagen dat ik geen zin heb, denk ik altijd aan het gevoel dat ik heb als ik klaar ben en hoeveel energie ik ervan krijg. Daarnaast is Crossfit Nultien ook echt een community, dus ook al heb je een keer niet heel gemotiveerd bent is dat wel snel over op het moment dat je daar binnenloopt en je sportmaatjes ontmoet.”

Rotterdam Sport?
Wat vind je van Rotterdam als sportstad? “Ik vind het een fantastische stad, volgens mij heeft Rotterdam alles te bieden wat je kan verwachten. De Marathon van Rotterdam is bijvoorbeeld zo’n event wat ik echt fantastisch vind. Het blijft je altijd bij, ook als je niet meeloopt. Dit jaar doe ik voor de vierde keer mee voor de 10 km. Ik vind ook dat Rotterdam zich steeds beter profileert als sportstad. Ik heb het idee dat mensen in Rotterdam meer in de stad sporten, daar word ik altijd heel blij van.” En mis je nog iets? “Nee eigenlijk niet, het enige wat ik echt heel jammer vind is dat de Wednesday Night Skate niet is doorgegaan afgelopen jaar. Dat vind ik echt een gemis voor de stad.”

“Ik vergelijk het altijd met een auto, daar moet ook de juiste benzine in wil het gaan rijden.”

Fitgirl
We zijn als redactie natuurlijk heel benieuwd wat Fitgirl Chris nog meer doet om zo fit te blijven. Zij geeft aan dat (goede) voeding ook heel belangrijk is en je vooral moet blijven eten. “Ik vergelijk het altijd met een auto, daar moet ook de juiste benzine in wil het gaan rijden.” En nog favoriete spots waar je graag komt in Rotterdam? “Jazeker! Spirit, in de Groene Passage, ben ik echt heel enthousiast over. En ook altijd heel leuk om Vietnamees te eten bij Little V.

“Daarna is het een kwestie van gewoon doen!”

Motivatie
Fitgirl Chris heeft de afgelopen jaren een verandering ondergaan, sport inmiddels regelmatig en let op haar voeding. Haar laatste woorden die ze Rotterdammers wilt meegeven die op het punt staan om (meer) te gaan bewegen? Allereerst, je bent nooit te laat om te beginnen! Maar wees ook realistisch in wat je wilt bereiken in welke periode. Kies een sport uit die je leuk vindt om te doen. Iedereen is van harte welkom bij Crossfit Nultien, iedereen helpt elkaar daar om beter te worden, maar kies vooral een sport uit die je zelf leuk vindt. Een sport waar je graag naartoe wilt. Daarna is het een kwestie van gewoon doen!

Christel

Geïnspireerd door deze fitgirl? Je kunt Christel volgen via Instagram @FitgirlChris.

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Een ode aan het voorjaar! Buitensport
Fitgirl Chris Even voorstellen
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons