Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Halima’s eerste marathon!

Je kunt wel zeggen dat de 37-jarige Halima Fakhir een aardig druk leventje leidt met een puberende zoon van 13 jaar, een zeer gepassioneerde voetballer van 9 jaar en ook nog een kleuter van 4 jaar. Halima is getrouwd en werkt vier dagen in de week bij een ROC in Rotterdam, kortom ze vult haar dagen wel. Ze heeft nu voor het eerst meegedaan met de NN Marathon.

“…een hobby, uitlaatklep, verslaving, zeg maar gerust obsessie!”

Wat zes jaar geleden begon als tijdopvulling tijdens de voetbaltraining van mijn oudste zoon -hij voetballen en ik met een paar moeders hardlopen- is uitgegroeid tot een hobby, uitlaatklep, verslaving, zeg maar gerust obsessie!

Ik voelde me er gelijk goed bij, ik daagde mijn lichaam eindelijk weer eens uit na jarenlang niks aan sport te hebben gedaan. Ik merkte dat het hardlopen mijn lichaam goed deed en daar waar de meeste moeders afhaakten werd ik steeds fanatieker. Tot het moment dat ik in mijn eentje door het Zuiderpark aan het lopen was met mijn oortjes in. Ik vond het heerlijk!

“Eigenlijk had ik toen stiekem al de afspraak met mijzelf gemaakt.”

Het echte hardloopvirus liep ik ongeveer drie jaar geleden op. Voor een sponsorloop op school kon je je als ouder opgeven voor de 10 km NN Marathon run. Samen met mijn hardloopmaatje Inge heb ik mij hiervoor ingeschreven om de sfeer te proeven van het lopen van een echte wedstrijd, niet wetende dat dat het begin zou zijn van waar ik nu sta. Het beviel zo goed dat ik op zoek ging naar meer uitdaging… Eigenlijk had ik toen stiekem al de afspraak met mijzelf gemaakt dat ik uiteindelijk de hele marathon wilde gaan lopen.

har

“Mijn trainer Mike is wat mij betreft Magic Mike!”

Vanaf die eerste 10 km ontstond er een heel leuk hardloopclubje met Inge, Ivanna, Frouke Brenda en Ingrid, de ‘Rotterdam Running Friends’. Elke maandagavond hadden we een hardloopdate! We schreven ons in voor leuke wedstrijden CPC, DTD en Nike ‘we own the night’. Het was altijd leuk en gezellig, maar na de runs had ik fysiek nog geen voldaan gevoel, ik wilde meer. Daarom startte ik vorig jaar augustus met trainen bij 010 OOST Rotterdam en vanaf december begon het echte trainen voor de marathon met trainer Mike. We hebben hier echt ongelofelijke stappen gemaakt, zowel letterlijk, als figuurlijk. Ik begon ook de theorie achter het hardlopen te begrijpen en merkte dat ik steeds bewuster werd van mijn leefstijl. De technieken die ons werden bijgebracht zorgden ervoor dat we steeds betere tijden liepen en dat ik ook steeds verder groeide zonder pijntjes en kwaaltjes. Mijn trainer Mike is wat mij betreft Magic Mike!


Op de foto met Magic Mike!

Hard werken
In de praktijk betekent je voorbereiden voor de marathon hard werken. Hoe mijn dagen eruitzagen? Drie dagen in de week hardlooptraining, daarnaast de duurloopafstanden opbouwend van 15 km – 20 km – 20 km – 25 km – 30 km – 32 km en een aantal wedstrijden tussendoor. Je kunt je voorstellen dat dit af en toe wel heftig is met drie jongens die ook graag hun mama willen zien en en een man waar je af en toe ook tijd mee wil doorbrengen. Maar ik ben er nu helemaal klaar voor en kijk er enorm naar uit!

“Nee, niet nu! Een opgezette knie!”

De marathon
Vrijdagochtend vertrek ik op de fiets om mijn startnummer en t-shirt op te halen. Ik heb nog zoveel te doen en ben er met mijn gedachte niet bij, ik fiets over de tramrails en ja hoor ik val!  Nee, niet nu! Een opgezette knie!

Zondagochtend, het is zover. Ik sta om 7.00 uur op. Op mijn gemak eet ik twee witte boterhammen met honing en drink een kop koffie op. Ik ga rond 8.45 uur met de metro naar Beurs daar wacht hardloopmaatje Inge mij op. Na voor de derde keer een bezoek aan de wc te hebben gebracht lopen we richting startvak. Daar neem ik pijnstillers in tegen de pijn in mijn knie. In het startvak stijgt de spanning, Wilma van Onna onze vriendin komt bij ons staan. We worden toegezongen en al snel mogen we mogen gaan. Wilma en ik nemen meteen afscheid van Inge en gaan onafscheidelijk verder. Op de 25 km punt staan mijn jongens ons toe te juichen.

Vanaf 35 km voel ik dat mijn lijf harder moet werken. De bocht op 38 km, het Kralingse Bos uit en Crooswijk in, dat is het punt waar ik denk ‘Why?!’.
Ergens rond de 40 km gebeurt er iets in mijn schoen, mijn teennagel plopt uit het nagelbed. ‘Niet aan denken’, zegt Wilma, ‘nog maar een klein stukje!’. Eenmaal op de Coolsingel: kippenvel! GE-WEL-DIG! Missie volbracht. Dik tevreden met mijn tijd, behoorlijk vlak kunnen lopen. Netto tijd 3:58:30, heerlijk resultaat na al die trainingen.

Niet gedacht dat ik dit zou kunnen. Een aanrader voor iedereen!

 

5 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons