Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

10 beginnerstips voor hardlopers

Het zonnetje begint steeds vaker te schijnen en het is ’s avonds langer licht. Al die hardlopers, je kunt er niet meer omheen… Met de zomer voor de deur denk je: “dat wil ik ook!”. Hieronder lees je 10 tips voor beginners, die het je makkelijker maken om te starten én vol te houden.

  1. Motivatie om te gaan hardlopen: check! – die heb je gevonden. Probeer een groep te vinden die ook begint met hardlopen of een vriend of vriendin die ook graag wil gaan lopen. Er zijn altijd cursussen in de buurt en samen is altijd leuker dan alleen.
  2. Nieuwe hardloopschoenen. Het is belangrijk om goede hardloopschoenen aan te schaffen, je hebt ze in allerlei kleuren en soorten. En je hebt nu een goede reden om te gaan shoppen!
  3. Stel jezelf een reëel doel: natuurlijk willen we allemaal een marathon lopen, maar dat heeft tijd nodig. Kies een doel en focus je daarop. Begin bijvoorbeeld te trainen voor een run bij jouw in de buurt.
  4. Begin met een schema voor beginners, anders is de kans op een blessure aanwezig en heb je straks misschien géén motivatie meer om te gaan hardlopen.
  5. Heel belangrijk:  start elke training met een warming-up en doe na afloop een cooling-down, ook dat voorkomt blessures.
  6. Bouw de trainingen op en loop rustig, een goede graadmeter is dat je moet kunnen praten tijdens het lopen.
  7. Let’s have fun! Zorg ervoor dat je een muziek-app op je telefoon hebt gedownload, waarbij je gemakkelijk de leukste hardlooptracks tevoorschijn kan halen. Niet te hard natuurlijk, wees je altijd bewust van je omgeving.
  8. Ook inspirerend om van tevoren een leuke hardlooproute uit te kiezen in Rotterdam, een mooie omgeving inspireert!
  9. Misschien denk je er hier niet zo heel snel aan, maar loop niet alleen aan de rechterkant van de weg. Wissel dit af, zo belast je niet altijd dezelfde spieren.
  10. En als laatste, hoe kan het ook anders: vergeet niet te genieten!
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Halima’s eerste marathon! Niet gedacht dat ik dit zou kunnen
10 beginnerstips voor hardlopers
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons