Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Martin: 125 kilometer over de Chinese Muur

Martin de Korte traint voor een 125 kilometer lange ultraloop over de Chinese Muur in 2017. Hier lees je over de start van zijn avontuur.

Hoek van Holland. Een vroege ochtend. Een leeg strand.
Op mijn racefiets ben ik van mijn huis in Rotterdam Noord naar deze plek gefietst. Het parcours langs de Nieuwe Waterweg met de lange rechte stukken leent zich goed om stevig aan te zetten. Met de adrenaline van de fietsrit nog in mijn lichaam, wandel ik een stuk over het strand en laat ik de fiets achter aan de voet van een duin. Ik klim omhoog en ga zitten in het zand. Terwijl ik uitkijk over het strand en de zee, bedenk ik mij dat dit het moment is om een beslissing te nemen.

Trail

Sinds 2012 loop ik marathons. De eerste was de marathon van Rotterdam. Tamelijk ongetraind deed ik er meer dan vier uur over, maar ik wist meteen dat ik iets in deze sport gevonden had. Vanaf dat moment ben ik serieuzer gaan trainen. Na een jaar van uitproberen werd de marathon afstand mijn vaste bezigheid, zo nu en dan in een wedstrijd, maar het liefst als solo duurloop, over een zelf gekozen parcours.

Al snel liep ik dagelijks trails van 30 tot 40 kilometer en soms verder.

Voor mijn werk als programmamaker en audiovisueel kunstenaar ben ik in de zomer van 2015 veel bezig geweest met research naar Chinese geschiedenis. Vanuit een tent op een camping in Brabant, wisselde ik mijn werk af met het doen van lange duurlopen door de bossen. Naarmate het project steeds meer vorm kreeg, begon ik mezelf steeds meer te vinden in deze nieuwe manier van trainen. Al snel liep ik dagelijks trails van 30 tot 40 kilometer en soms verder. Na de marathon van Eindhoven, afgelopen oktober, wist ik zeker dat ik wilde overstappen van marathon naar ultralopen.

Ultrarunning

Sinds mijn deelname in Eindhoven zijn er maanden voorbij gegaan. In december en januari heb ik mijn herstel en rust genomen. Fris en gemotiveerd volg ik momenteel een schema van zo’n 400 tot 500 trainingskilometers per maand. Met deze afstanden, het aantal uren per week, een aangepast voedingspatroon, een strakke discipline van herstel en rustmomenten, ben ik een serieuze sporter geworden. Wat er tot nu toe nog ontbrak was een uitdaging.

Vanuit de inspiratie van het werken aan het project met het Chinese thema, borrelt er al een poos een idee in mijn hoofd. Hier op het strand voelt het als een goed moment om de beslissing te nemen. In 2017, aan het einde van het jaar, wil ik een 125 kilometer lange ultraloop gaan volbrengen over de Chinese Muur. Dit avontuur begint dus op deze duin.

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons