Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Lonneke’s ervaringen bij hart for her

Lonneke Verkaik heeft verschillende hernia-operaties gehad, zonder succes. Zij vertelt over haar ervaringen met hart for her en hoe dit haar leven positief beïnvloed!

Begin december 2014 trok ik de stoute schoenen aan en stapte ik over de drempel bij hart for her Hillegersberg/Schiebroek aan de Uitweg in Rotterdam.

Het was de zoveelste in een reeks van pogingen om mijn ongehoorzame lijf in beweging te krijgen. Na twee niet goed verlopen hernia-operaties  had ik behoorlijk wat zenuwschade opgelopen. Dat resulteerde in veel pijn, een flinke lichamelijke beperking en bovendien een behoorlijke gewichtstoename. Ik was geen blij persoon in die tijd; ik werkte minder dan de  helft van mijn normale uren en na mijn werk lag ik alleen maar zielig en voor pampus op de bank. Een man, kinderen en kleinkinderen? Ik had ze en hield van ze, maar was te beroerd om me veel met hen te bemoeien. Voor de kleinkinderen dus geen logeerpartijtjes bij deze oma, sorry!

Enfin, terug naar die eerste stap. Patricia, de eigenaresse en trainster van hart for her, zei dat ik in mijn eigen tempo aan het werk ging met wat ik wél kon. Beperking? Ja! Maar zielig? Welnee! Gewoon doen! Mijn fysiotherapeut was van harte welkom om Patricia en mij tips te geven bij de toestellen: wat kon en mocht ik en waar moest op gelet worden en ziedaar, het werkte voor mij!

Minstens twee maal per week, maar meestal vaker deed en doe ik in mijn eigen tempo, op mijn eigen manier mijn circuittraining van een half uur, aangespoord door trainster en  sportmaatjes. Allemaal vrouwen die van zichzelf vinden dat hun figuur verre van perfect is en die daardoor heel blij zijn dat er geen spiegels zijn. Een training bestaat bij hart for her uit 3 rondjes: afwisselend 40 seconden aan een toestel duwen of trekken, afgewisseld met 40 seconden oefeningen, sommige met gewichten, een hoepel of een bal om spieren te trainen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Eens per maand wisselende oefeningen op de tussenstations, maken dat je uitdagingen blijft houden, en spiergroepen blijft voelen.

Met sommige sportmaatjes heb je lol, met andere een ernstig gesprek en soms jut je elkaar op het beste eruit te halen. (of we mopperen gewoon dat het maar weer niet wil zomeren dit jaar ;-))

Zo raakte ik verslingerd aan hart for her en raakte ik zelfs wat aan omvang en gewicht kwijt. Mijn lijf geneest niet meer en de pijn blijft, maar ik heb wel meer energie en ben zowel fysiek als mentaal sterker geworden, waardoor ik die halve dagen werk beter aan kan en ik ook weer bewust kan genieten van mijn leven naast het werk; er zit zelfs af en toe een logeernachtje in voor mijn kleinkinderen!

Lonneke Verkaik

 

Afvallen, fitter worden of werken aan je figuur. Bij hart for her kunnen vrouwen onder begeleiding van een professionele instructrice een effectieve work-out doen, ieder op haar eigen niveau. Het circuit kan binnen 30 minuten worden afgerond, zodat ook de drukke vrouw effectief kan sporten. Geen mannen, geen spiegels en geen modeshow. 

1 Reacties

Lees ook deze berichten:

Renata voetbalt Even voorstellen: Renata
Fittere kinderen door The Daily Mile
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Peutergym in Rotterdam Noord!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x voordelen van Aquarobics!
Geplaatst op Instagram
Volg ons