Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Martin: Het wordt allemaal wat serieuzer

Martin de Korte traint voor een 125 kilometer lange ultraloop over de Chinese Muur in 2017. Hij schrijft regelmatig voor Rotterdam Sport over de weg ernaartoe. 

Het gaat goed met mijn plan om in 2017 de ultraloop over de Chinese Muur te gaan doen. Er moet nog veel gebeuren natuurlijk, maar ik ben aardig op schema.

Nadat ik in augustus mezelf fit heb gehouden met lange fietsritten en korte trails in plaats van de duurlopen, ben ik sinds een week of drie weer flink aan het hardlopen. Ik heb een schema gemaakt bestaande uit looptrainingen op basis van een marathontijd rond de 03.25 uur, aangevuld met een aantal extra langzame >30 km trails, een wekelijkse gevarieerde zwemtraining en dagelijkse core- en krachttraining. Het handige van dit schema is dat ik intensief train op kracht, afgewisseld met lange langzame duurlopen voor uithoudingsvermogen. Ik heb een drietal marathons in dit schema opgenomen, waarvan in ieder geval de marathon van Rotterdam.

Vanuit dit plan moet ik mijn basisvorm verder kunnen verstevigen, waarna ik me kan gaan richten op het hardlopen op lastiger terrein, hoogtewerk en vooral op het langer kunnen lopen zoals nodig is voor de ultra-afstanden.

Martin de Korte

Dit project bestaat niet alleen uit trainen en dat wordt nu ook steeds duidelijker. Na het voortraject van de afgelopen maanden, ga ik mij de komende tijd ook bezighouden met het vinden van de juiste begeleiding en het verbeteren van de herstel- en rustperiodes. Een belangrijk onderdeel is daarnaast vooral de hele organisatie en financiering van het project.

De lange duurlopen lenen zich heel goed om over alles na te denken om vervolgens aan de slag te gaan en de gedachten uit te werken. Ik voel mij bij het trainen inmiddels al aardig ‘aan het werk’ .

Er is nog een onderdeel, wellicht even belangrijk als de trainingen en voorbereiding: het voedingspatroon. Ik vind het erg leuk om te koken, allerlei recepten uit te proberen en om lekker te eten. Dat is echt genieten! Maar naast deze hobby is het voedingspatroon belangrijk om de juiste stoffen te leveren om te kunnen presteren. Door het vele trainen verbruik ik flink wat calorieën op een dag en die moeten ook weer worden aangevuld. Het is soms best lastig om die balans te vinden. Dus wordt het tijd voor een op maat gemaakt dieet. Zo wordt het project de komende weken uitgebreid met een passend voedingspatroon. Het wordt allemaal wat serieuzer!

Martin de Korte voedingspatroon

Ik moet vaak denken aan dat moment op die duin, enige maanden geleden, toen ik de knoop doorhakte om aan dit project te beginnen. Nu start dan de periode van het verder gaan uitbreiden van het plan. Spannend!

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Martin: Buitenleven Ultrarunning
Rotterdam Kettlebell Cup Durf jij het aan?
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons