Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Sportcentrum West wint goud voor gezond voedingsaanbod!

Op 10 oktober ontving wethouder Adriaan Visser samen met het team van Sportcentrum West een certificaat voor de gouden kantine. Hiermee is de eerste stap gezet in de richting van een gezond voedingsaanbod in de kantines van de gemeentelijke accommodaties. Sportcentrum West is de eerste gemeentelijke accommodatie in Nederland die deze gouden prijs ontvangt. Zij ontvingen de prijs van Johan Wakkie, vertegenwoordiger van Team:Fit. Team:Fit is het landelijke project dat sportkantines helpt een gezonder aanbod in de kantine te realiseren.

team-fit-1836

Onderzoek
Uit onderzoek blijkt dat wanneer bezoekers in een kantine duidelijk zichtbaar gezonde producten worden aangeboden, zij eerder een gezonde keuze maken. Wethouder Visser: ‘In Rotterdam willen we de gezonde keuze de makkelijkste maken. Als gemeente willen we daarin het goede voorbeeld geven en we hopen dat andere aanbieders in de stad dit voorbeeld volgen. De kantine van Sportcentrum West is de eerste stap richting een gezonder voedingsaanbod in alle kantines van de gemeentelijke accommodaties.’

Sportcentrum West heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een aanpassing van het assortiment en promotie van gezonde producten. Hierbij is gebruik gemaakt van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Volgens deze richtlijnen zijn er drie niveaus: brons, zilver en goud. Na de kantinescan behaalde Sportcentrum West het hoogst haalbare.

Werkwijze
Het voedingsaanbod in de kantine is gezonder en aantrekkelijker gemaakt. De uitstraling is verbeterd; van de presentatie van het assortiment, de menukaart en het prijsbord tot de reclameposters. Minimaal 80% van de zichtbare betere keuze is bereikt. Hier is creatief aan gewerkt door het team met het bedenken van nieuwe gerechten in samenwerking met de begeleidende diëtist. Ook is met behulp van een enquête het voedingsaanbod aangepast op de bezoekers. Ook wordt het drinken van water gestimuleerd. Door op de balie en in de automaat gezondere producten te tonen, zoals fruit, worden de bezoekers verleid om eerder een gezondere keuze te maken.

team-fit-1856

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Peutergym in Rotterdam Noord!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x voordelen van Aquarobics!
Geplaatst op Instagram
Volg ons