Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Halima’s leven na de marathon

Halima liep dit jaar haar eerste marathon. Ze schreef hier al eerder een blog over. Nu 6 maanden later, is er alweer een hoop gebeurd op hardloopvlak!

”Wow! Wat voelde dat als een overwinning en wat was het een ervaring. Onbeschrijfelijk! Met dat gevoel heb ik weken rondgelopen. Gelijk na afloop heb ik de medaille laten graveren om het toch op een bijzondere manier vast te leggen, ik was per slot van rekening erg blij met de tijd. Ook werd ik samen met mijn hardloopmaatjes in het zonnetje gezet door onze trainer Mike Lie, hij was erg trots op ons en middels een mooie toespraak en presentje hebben we onze eerste marathon avontuur gezamenlijk afgesloten.

Maandenlang werd mijn leven bepaald door de marathon, heel mijn dagindeling, voeding en activiteiten waren aangepast aan de trainingen. En nu? Ja en nu kon ik mijn “oude” leven weer oppakken. Klinkt gek maar het was wel even wennen. Ik vond het heerlijk om ergens naar toe te trainen, nu dat was weggevallen had ik even geen trainingsdoel meer. Maar gelukkig had ik niet heel veel tijd om daar bij stil te staan want de meivakantie stond voor de deur en ik kon lekker op vakantie en van mijn gezin genieten.

Ik werd al gewaarschuwd dat je na een marathon in een gat terecht kon komen, nu is dat bij mij gelukkig niet gebeurd. Daar kreeg ik ook niet echt de tijd voor met de boys thuis! Maar ja, van een verslaving kom je natuurlijk niet snel af.

wp_20160918_11_58_47_pro

Nu 6 maanden later, is er alweer een hoop gebeurd op hardloopvlak. Gelijk na terugkomst van de meivakantie heb ik mezelf opgegeven als leader van de Rotterdam Running Crew (RRC), inmiddels heb ik alweer heel wat loopjes gedaan met de Rotterdam Running Friends (RRF) en uiteraard de Dam tot Damloop. Ik vind het heerlijk om te trainen en met zulke leuke gezelschappen te lopen. Onze eerstvolgende run met de RRC staat alweer voor de deur: 30 november 2016 bij de Wilhelminahaven in Schiedam.

Mijn vriendinnen van de RRF (Frouke en Inge) zijn ook altijd van de partij. We trainen samen nog steeds bij Mike en voelen onszelf nog iedere keer beter worden.

Nu heb ik ooit met mezelf een afspraak gemaakt dat ik de Rotterdamse Marathon wilde lopen en wanneer ik dat voor elkaar zou krijgen, ik echt het maximale uit mijn lichaam gehaald zou hebben. Nu heb ik dat dus ook gedaan en binnen de tijd die ik voor ogen had! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm heb genoten – en heb afgezien – van de hele weg ernaartoe met uiteraard als climax de run zelf. Maar het lijkt erop dat ik meer wil. Dat gevoel bekruipt mij na iedere training weer. Wat mij zo beangstigd is dat ik ditzelfde gevoel had toen ik besloten had om mee te doen met de marathon.

Nu moet ik mijn lieve man weer eens heel lief aankijken en ik denk dat hem toch ga meedelen dat ik mijn zinnen heb gezet op de volgende marathon. Met als extraatje, dat het waarschijnlijk een marathon in het buitenland zal zijn. Wish me luck!”.

fb_20161011_20_32_58_saved_picture

2 Reacties

Lees ook deze berichten:

Open training NatuurlijkSportief! Doe jij mee?
Halima’s eerste marathon! Niet gedacht dat ik dit zou kunnen
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons