Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Voorbereiden op de StrongmanRun

Eva Swaep is student, van jongs af aan al sportief ingesteld en op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zij vertelt iets over haarzelf in een eerder geschreven blog. Speciaal voor Rotterdam Sport blogt zij over sportevenementen in Rotterdam. 

6 en 7 mei 2017 is het zo ver: de StrongmanRun in Rotterdam. Na het bezoeken van de Harbour Run ben ik uitgedaagd om mee te doen en die kans grijp ik natuurlijk aan met nog zes maanden om te trainen.

De StrongmanRun is de ‘moeder der obstakelruns’. In 2012 was de eerste StrongmanRun in Hellendoorn en ook komend jaar gaan er weer duizenden deelnemers van start. Het leuke van deze obstakelruns is dat je eindtijd er eigenlijk niet toe doet, bij de finish ben je hoe dan ook trots!

De editie van 2017 in Rotterdam heeft drie varianten. Zo is er de StrongSisterRun: een obstakelrun van 7 kilometer voor alleen dames. Daarnaast heb je de Strong-12. Deze run is 12 kilometer met 33 obstakels. En als laatst is er de StrongmanRun ‘original’: 21 kilometer met 42 obstakels. De inschrijving is geopend en je kunt je nog inschrijven.

De StrongmanRun is inmiddels een internationaal event. Als je jouw deelname wil combineren met een kleine vakantie dan kan je ook meedoen in Oostenrijk, België, Italië, Duitsland en Zwitserland.

Om deel te nemen moet je 16 jaar of ouder zijn. Ook zijn goede sportschoenen belangrijk. Ga hiervoor naar een gespecialiseerde winkel. Daarnaast is een goede training van belang. Om te finishen bij de StrongmanRun moet je ten minste 45 minuten aan één stuk kunnen hardlopen. Zorg er dus voor dat je minimaal 5 kilometer kan hardlopen en het liefst 10 kilometer. 10 kilometer loop je namelijk gemiddeld in een uur. De organisatie van de StrongmanRun heeft een aantal trainingsschema’s opgesteld maar je kan natuurlijk ook aan de slag gaan met behulp van de deskundigheid van een sporttrainer. Wil je zeker weten dat je echt goed voorbereid aan de start staat, train dan in hartslagzones. Hoe je dat het beste kan doen, daarover binnenkort meer.

Doe jij dit jaar ook mee aan de StrongmanRun? Zo ja, met welke variant ga jij de strijd aan? En zijn er nog eerdere deelnemers met tips? Ik hoor ze graag!

1 Reacties

Lees ook deze berichten:

Even voorstellen: Eva Onze nieuwe blogger!
Harbour Run: Tot volgend jaar! Eva bij de Harbour Run
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
NOC*NSF, Sportbonden en gemeente Rotterdam lanceren multi-sportplatform SportOn!
Geplaatst op Instagram
Volg ons