Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Kindertijden herleven met trefbal

Mijn naam is Ron. Ik ben 34 jaar en kom uit Rotterdam. Ik ben een actieve sporter waarbij ik diverse sporten beoefen. Fitness, calisthenics, boksen, yoga, basketbal, bootcamp en af en toe een rondje hardlopen. You name it, I do it! Naast mijn baan als IT-er volg ik nu ook een opleiding tot personal trainer. Zelf heb ik al het nodige bereikt in de sport op landelijk niveau basketbal. Op dit moment lijkt het me juist leuk om ook anderen te motiveren om meer te bewegen en fitter te worden.

”Payback time, trainer!”

Hebben jullie ook weleens heimwee naar de tijd dat je nog jong en zonder zorgen was? Mijn gym liet mij die tijd weer voor even herleven met een potje trefbal. Hoe leuk is het om je weer eens te verplaatsen in die oude schooltijd waar je dit spelletje deed tijdens de gymles. Vrijdagavond, wanneer eigenlijk iedereen lekker naar huis wil gaan om het weekend te vieren, was ik bij RDAM GYM te vinden met andere sportievelingen. Zij organiseerden een trefbaltoernooi waar maar liefst 40 leden, waaronder ook trainers, op af kwamen. Zij dachten waarschijnlijk hetzelfde als ik; “Payback time, trainer!”. Oftewel, voor ieder lid van RDAM GYM was dit een uitgelezen kans om de trainers terug te pakken voor al die zware trainingen. Sommigen namen het zelfs zo serieus dat ze in een teamoutfit verschenen.

trefbal-ron

Na een korte uitleg over de spelregels ging het er fanatiek aan toe in de gym. Er werd geprobeerd tegenstanders strategisch uit te schakelen door goed samenspel. In de vijf minuten speeltijd die er per wedstrijd was zag je mensen duiken, springen en uiteraard keihard gooien. Wat een simpel spel als trefbal met volwassen mensen toch kan doen. Heerlijk om te zien, dat fanatisme! Hoewel die 5 minuten kort lijken, liep zelfs ik als beoefend sporter zwetend het veld af! Trefbal is een simpel spel, maar tegelijkertijd zo leuk om te doen met een groep mensen. En voor even waande ik mij ook weer dat kind van school…

trefbal-ron1

1 Reacties

Lees ook deze berichten:

Opening Schaatsbaan Rotterdam! Winters speelplezier
IKFF Kettlebell Master Trainer Het hoogste niveau
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons