Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Lekker speels buiten trainen

Een aantal weken geleden deed Heidi mee aan de open training van NatuurlijkSportief. Ze doet verslag voor Rotterdam Sport.

Zaterdagmiddag op een veldje in het Kralingse Bos. Ik sta oog in oog met trainer Nick, fit, zo’n twintig jaar jonger dan ik en veel te breed. Ineens grijpt hij me bij mijn armen en probeert me omver te trekken. Ik verzet me zo goed ik kan, zet me schrap en trek en duw terug. Gelukkig heb ik mijn trailschoenen met extra grof profiel aan. Even houd ik stand, maar dan grijpt hij naar mijn been en hoppa! Ik lig in de modder. Met een grote grijns op mijn gezicht.

Ik, vrouw, vijftig, doe mee met een training van NatuurlijkSportief. Het concept is briljant in zijn eenvoud: stukjes rennen in de natuur, afgewisseld met oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van wat er ter plekke aanwezig is. We gooien met boomstammetjes, maken kikkersprongen en beklimmen op handen en voeten een heuveltje achterstevoren. We sprinten heen en weer tussen bomen, proberen elkaar rug aan rug weg te duwen en drukken ons op tegen een brugleuning. We liggen in tweetallen in opdrukhouding tegenover elkaar en trekken elkaars armen weg. Ondertussen geeft Nick instructies, moedigt aan en lijkt er zelf ook lol in te hebben. De training is verrassend speels: geen eindeloze herhalingen zoals in de sportschool, maar korte, afwisselende en explosieve oefeningen. Opgevoerd boompje verwisselen. Turbo-tikkertje. Buitenspelen voor gevorderden.

De sfeer onderling is opvallend goed. Een groepje überfitte beren van mannen rent steeds ver vooruit, maar maakt gewoon een extra rondje totdat de gewone stervelingen er ook zijn. Er wordt fanatiek gesport, maar ook heel veel gelachen. Vieze handen worden afgeveegd aan het shirt van Nick. Voorbijgangers kijken geamuseerd toe terwijl wij met onze armen opzij uitgestrekt langs komen hollen. Een stuk of twaalf volwassenen die doen alsof ze een vliegtuig zijn, dat zien ze vast niet elke dag. Niet alle oefeningen lukken me deze eerste keer, en ik verlies elke krachtmeting, maar ook ik ga er vol in. Ik ben moe, bezweet en vies en ik geniet.

Na de training gaan snel de jacks en vesten aan. We staan uit te dampen in de frisse herfstlucht. Een beker warme thee gaat rond. Ik heb honger en zin in een hete douche. Hard zingend fiets ik naar huis; mijn humeur kan niet meer stuk deze dag.

De spierpijn achteraf is gruwelijk. Dit was volledig anders dan mijn gebruikelijke hardloop- en zwemtrainingen en al mijn spieren zijn in shock. Het is overduidelijk: ik ga dit snel nog eens doen.

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Voorbereiden op de bruggenloop Voorbereiding en training
Kindertijden herleven met trefbal RDAM GYM
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Wat te doen tijdens de voorjaarsvakantie in Rotterdam?
#Nieuws
Wie verdient een huldiging tijdens hét sportfeest van het jaar?
Geplaatst op Instagram
Volg ons