Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Proefles bij De Bunk’r

Sabina blogt over haar sportactiviteiten voor Rotterdam Sport. In haar vorige blog heeft zij kort iets vertelt over haarzelf en haar plannen over een proefles bij De Bunk’r. Je leest hier haar ervaring.

De Bunk’r
Met goede moed kwam ik aan bij De Bunk’r voor de proefles en ik zag meteen dat de gym er heel verzorgd uit zag. Bij het aanmelden kreeg ik een kluissleutel, alleen deze bleek in de herenkleedkamer te zitten. Aangegeven, en ze zouden er naar kijken. Geen probleem, daarom zijn het de trial dagen! Samen met een vriendin gingen we naar beneden, nadat we natuurlijk de kleedkamer goed hadden verkend. De sauna in de kleedkamer en de douches trokken meteen onze aandacht. Dat hadden ze goed ingericht.

Professionele look
Beneden in de sporthal was het meteen duidelijk dat ze voor de nette professionele look gingen. Alles was rood, zwart of wit en had zijn eigen plek. In het midden stond een mooie boksring met daaromheen de fitnessruimte verdeelt in de verschillende sportcategorieën. Gezien onze OCR (Obstacle Course Run) achtergrond trok het deel met de rekken meteen onze aandacht. Hier zagen we een wiel van Rick Urban, waarvan later bleek dat ze een hele stellage van hem hebben gekocht. Dit is ontzettend leuk voor de fans van OCR en Ninja Warrior. Helaas bleek dat we niet naar buiten konden, omdat de herfststorm ervoor had gezorgd dat dit niet klaar was voor de opening. Wel even gespiekt en ze hadden zo’n 19 obstakels staan. Hopelijk zijn ze snel klaar en kan ik gauw het aapje uithangen.

de-bunkr

De proefles
De proefles begon en gaf meteen een duidelijk beeld van wat ze aanbieden. We begonnen met een gezamenlijke warming up van 10 minuten die best pittig was. De instructeurs die rondliepen gaven iedereen tips en zagen ook duidelijk waar de zwakke punten zaten van de deelnemers, zoals bij mij mijn schouder door een volleybal blessure. Na de warming up werden we in twee groepen gesplitst. De ene groep ging boksen en de andere begon aan de circuit training. Ik begon bij het boksen en de instructeur was streng! Hij zei zelf dat hij lief was, maar de spierpijn die ik een dag later voelde kwam toch echt van het boks gedeelte! 25 minuten lang liet hij ons losgaan in tweetallen op de bokszak. Wat ik zelf erg fijn vond was dat we binnenhandschoenen aan moesten voor je de bokshandschoenen aan deed. Niks is zo vies als bezwete bokshandschoenen aandoen. Ook hier werd duidelijk gekeken naar je techniek en waar nodig tips gegeven. Een heerlijke cardioronde.

Circuit training
De circuit training was vervolgens een mix van de fitness en crossfit lessen. We moesten negen verschillende oefeningen doen die we een minuut vol moesten houden. Hier was duidelijk gekeken naar full body oefeningen. De oefeningen werden een voor een voorgedaan voor degene die niet wisten wat het was en toen gingen we weer verder.

Nadat we klaar waren met het circuit kon ik de monkeybars niet weerstaan en gezien het nog even duurde voor de boksers klaar waren gingen we even spelen bij de rekken die ze hadden staan. Helaas moesten we gauw terug omdat we nog buikspieroefeningen gingen doen die overgingen naar cooling down.

Als we bij de tweede proefles wel naar buiten mogen ga ik weer. Want De Bunk’r is een sportcenter waar je van alles kan doen, goede apparatuur en een team van instructeurs die weten wat ze doen. Wie weet wordt dit wel de locatie waar ik mijzelf ga klaarstomen voor de Iron Viking…

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Even voorstellen: Sabina Flink aan de bak
Lekker speels buiten trainen NatuurlijkSportief
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
Thuis sporten: 5 tips om in beweging te blijven
#Nieuws
Wie verdient een huldiging tijdens hét sportfeest van het jaar?
Geplaatst op Instagram
Volg ons