Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Deze week is het e-healthweek

De GGD heeft een overzicht gemaakt van interessante apps op het gebied van gezondheid. Er staan ook leuke sportapps in.
We hebben er drie voor je op een rijtje gezet. Laat ons weten welke app jij gebruikt om fit te worden of te blijven of laat ons je ervaring weten met onderstaande apps.

Runtastic
De app geeft je informatie op basis van GPS informatie waar je hebt gesport of een activiteit hebt gedaan zoals hardlopen en rennen. Het geeft informatie over o.a. calorieën, afstand, hoogtemeters en snelheid. Je kunt voor jezelf doelen stellen. De resultaten kun je delen met vrienden of in de runtastic-communty. Je kunt een smart-watch of hartslagmeter koppelen aan de app.

Dagelijkse Trainingen
Deze app bevat gemakkelijk te volgen oefeningen en wordt ondersteund door audio, video en een timer. De oefeningen worden gedemonstreerd door een professionele trainer. Je kunt kiezen uit 6 categorieën: buik, arm, kont, cardio, been of volledig. Elke categorie bevat weer diverse programma’s en een keuze in tijdsduur.
Naast deze gratis versie is er ook een betaalde versie die meer trainingen bevat die zelf aan te passen zijn. Ook zijn er in de betaalde versie meer categorieën beschikbaar zoals: full body, Pilates, stretch, bal en kettlebell. Er zijn geen advertenties in de betaalde versie.

7 minute workout challenge
De ‘7 Minute Workout Challenge’ is een trainingsprogramma van twaalf oefeningen in zeven minuten. De app bevat informatie en uitleg over de oefeningen (in het Nederlands). Gesproken instructies (in het Engels) begeleiden je bij het doen van de oefeningen. Ook is het mogelijk om de duur van je work out te verlengen. Het is een betaalde app.
De Nederlandse GGD’s testen jaarlijks vele apps op het gebied van lichaam, psyche, zingeving, geluk en relaties. De beste en leukste komen op  www.ggdappstore.nl
Kijk voor alle activiteiten tijdens de e-healthweek op www.ehealthweek.net

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

10 beginnerstips voor hardlopers
2017 beginnen met iets nieuws? Play Ball Tai Chi
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Peutergym in Rotterdam Noord!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x voordelen van Aquarobics!
Geplaatst op Instagram
Volg ons