Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

7 redenen om naar het KPN WK Shorttrack te gaan

Het KPN WK Shorttrack (10-12 maart) heeft alles in zich om hét sportevenement van 2017 te worden. 7 redenen waarom je als schaatsfan het WK in Ahoy niet mag missen!

1. Sjinkie en Suzanne willen goud
Nederland hoort tot de absolute top in het internationale shorttrack. Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting zijn bij het WK in eigen land de belangrijkste oranje troeven voor het podium.
Sjinkie Knegt werd in 2015 al eens wereldkampioen en geldt internationaal als een van de smaakmakers. Schulting beleeft dit seizoen haar grote doorbraak. De pas 19-jarige rijdster wacht nog op haar eerste grote internationale zege op een EK of WK, maar onderscheidt zich met spectaculaire inhaalacties. Er is geen mooier podium voor een eerste overwinning dan Ahoy.

 2. Relay spektakel
Het koningsnummer van het shorttrack is de aflossing, het meest prestigieuze en spectaculaire onderdeel van de sport. Rijders komen in teams van vier uit voor hun land. Met zestien rijders in de baan is het dringen en kan het soms chaotisch zijn. Door de lengte en de intensiteit van de wedstrijd is het een uitputtingsslag met spanning tot de laatste bocht. De finales van de relay zijn op zondagmiddag en vormen de afsluiter van het WK.

3. Internationale toppers
Het WK Shorttrack is een uitgelezen kans om de beste shorttrackers ter wereld dicht bij huis in actie te zien. Veel rijders hebben hun seizoen afgestemd op het WK en willen in Rotterdam in topvorm zijn.
Let bij de vrouwen op tweevoudig wereldkampioene Min-jeong Choi uit Korea en haar landgenote Suk-hee Shim. Maar vlak ook de Europese rijdsters niet uit, Arianna Fontana en Elise Christie willen de Aziatische dominantie doorbreken. Bij de mannen wordt vuurwerk verwacht van de Hongaarse broers Sandor en Shaoang Liu. Maar houd ook rekening met de sterke Chinezen, Russen, Canadezen en Koreanen.

4.  IJs in Ahoy
Rotterdam heeft zich de voorbije jaren op de kaart gezet als sportstad van Nederland. De voorbije jaren was Ahoy gastheer van het WK Turnen (2010), WK Tafeltennis (2011), WK BMX (2014) en het EK Volleybal voor dames (2015) en deze maand nog voor het ABN AMRO World Tennis Tournament.
Het KPN WK Shorttrack is het eerste WK in Ahoy dat op ijs plaatsvindt. Speciaal voor het WK wordt een tijdelijke ijsvloer in de hal gelegd. Het is een logistieke operatie die van opbouw tot afbouw in totaal dertien dagen in beslag neemt. Van 10 tot en met 12 maart is Ahoy het epicentrum van de shorttrackwereld.

5. Topsport en spektakel
Met spectaculaire inhaalacties, crashes en close finishes heeft shorttrack van zichzelf een hoog entertainmentgehalte. De toevoeging van licht, geluid en show hebben ervoor gezorgd dat de sport in de voorbije jaren nog populairder is geworden.
Grote schermen en anouncers dragen bij aan het vergroten van de beleving, maar vooral ook aan het inzichtelijker maken van de sport. Het WK in Ahoy staat garant voor show en het spektakel op en rond het ijs.

6. Side events
Een bezoek aan het KPN WK Shorttrack is veel meer dan kijken naar topsport van het hoogste niveau. Drie dagen lang zijn er in Ahoy allerlei activiteiten voor jong en oud. In het KPN Clubhuis geniet je van optredens, zijn er meet & greets en kun je zelf schaatsen. Het clubhuis is bovendien de perfecte plek om met een drankje in de hand na te genieten van de spannende races.
Twee dagen voor de start van het WK, op woensdag 8 maart, staat Ahoy in het teken van de Wednesday Night Skate Roller Disco. Neem je skates en rolschaatsen mee voor een spetterend feest in WK-sfeer.

7. Daar moet je bij zijn geweest
Het KPN WK Shorttrack is een event waar nog jaren over zal worden gesproken, “daar moet je bij zijn geweest”. De belangstelling voor het WK is groot. Verzeker je snel van de beste plaatsen, want de eerste ring is bijna uitverkocht.

Meer informatie en tickets voor het KPN WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy vind je op de website.

Bekijk hier alle schaatsverenigingen in Rotterdam.

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Noach’s Curling Tocht Curling, dieren en een feestje
“Mijn voetbalavontuur tegen Chelsea FC” Een ervaring om niet te vergeten
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons