Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Feyenoord speelt een benefietwedstrijd tegen FC Dordrecht

FC Dordrecht is de tegenstander van Feyenoord tijdens de jaarlijkse benefietwedstrijd. Op woensdag 22 maart om 20.15 uur treffen beide ploegen elkaar in De Kuip. De opbrengst van het duel gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis, dat het geld zal gebruiken voor extra onderzoek naar sikkelcelziekte.

Feyenoord hoopt rondom de wedstrijd tegen FC Dordrecht veel geld op te halen voor extra onderzoek naar deze ziekte. Vorig seizoen speelde Feyenoord in de benefietwedstrijd tegen Sparta Rotterdam voor de Hartstichting, dat met de opbrengst zoveel mogelijk extra automatische externe defibrillators (AED’s) toegankelijk maakte voor burgerhulpverleners.

Wat is sikkelcelziekte?

Sikkelcelziekte is een ernstige chronische bloedziekte die gekenmerkt wordt door hevige bloedarmoede en het optreden van periodieke aanvallen, sikkelcelcrisen genaamd. De ziekte veroorzaakt na verloop van tijd ernstige achteruitgang van de organen. Mensen met sikkelcelziekte worden gemiddeld slechts 45 jaar oud. Er is een prachtig filmpje gemaakt over de ziekte en de wedstrijd.

Feyenoord en FC Dordrecht troffen elkaar voor het laatst in het seizoen 2014-2015, toen de Dordtenaren uitkwamen in de Eredivisie. In De Kuip won Feyenoord met 2-0, uit met 1-2. Voormalig Feyenoord-speler Gérard de Nooijer is de trainer van FC Dordrecht, dat momenteel de negentiende plaats bezet in de Jupiler League.

Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van Feyenoord.

 

Wil je zelf voetballen in Rotterdam? Hier vind je een overzicht van alle voetbalverenigingen in Rotterdam.

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

7 redenen om naar het KPN WK Shorttrack te gaan Nederlanders strijden om het goud
Noach’s Curling Tocht Curling, dieren en een feestje
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons