Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Rijndam Racers: The Road to Handbikebattle 2017

Op donderdag 22 juni 2017 gaat team Rijndam Racers voor de vijfde keer op een rij de uitdaging aan om de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk. Zij beklimmen deze berg op een ligfiets die wordt voortbewogen door armkracht. Tijdens de 20 km lange rit met bijna 1000 hoogtemeters en hellingen tot 18% strijden zij tegen teams van andere revalidatiecentra uit o.a. Nederland.  De start is op 1287 m en de finish op 2150 m hoogte. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar ook dit jaar doet het team zijn uiterste best om de beker naar Rotterdam te halen. De Rijndam Racers stellen zich graag aan je voor!

rijndam-racers-in-actie

De Rijndam Racers rijden onder andere voor patiënten van Rijndam revalidatie die nog maar net zijn geconfronteerd met een dwarslaesie of amputatie, door met sponsorgeld een handbike bij elkaar te fietsen. Zo geven wij deze mensen de gelegenheid tijdens hun revalidatiebehandeling kennis te maken met de handbikesport en met het plezier dat je eraan beleeft.

Het team handbikers bestaat dit jaar uit:

Teamcaptain John Jongeneeel
35 jaar, getrouwd en vader van een dochter. John is mede-eigenaar van het bedrijf Jongeneel Open Haarden en neemt graag deel aan sportieve en andere maatschappelijke doelen.

“ Elk jaar zeg ik het weer mensen, dit is topsport annó nu! Ieder zijn eigen doel en eigen niveau. Willen is kunnen en jaarlijks wordt dat bewijs geleverd tijdens de Handbikebattle. Een uitnodiging aan iedereen om deze energie te voelen.”  

Marianne-stuwmeer-battle

Lisette van Os
36 jaar oud, woont in Monster. Bij de rolstoelvierdaagse hoorde ze van de Handbike Battle en ging direct aan de slag. Als gevolg van spasticiteit lukte het helaas niet goed genoeg bochten te maken en leek de Handbike Battletocht een brug te ver. Gelukkig kwam ze in aanraking met Rijndam en zo was onze vrouwelijke handbiker van de Rijndam Racers geboren.

“De Rijndam Racers zijn een geweldig doel om te sponsoren. In Nederland zijn er veel mogelijkheden voor mensen met een beperking. In de armste streken van de wereld leven ten minste 40 miljoen kinderen met een handicap die het veel minder getroffen hebben. Mijn droom is dat nog veel mensen met een beperking hun mogelijkheden leren ontdekken met behulp van deze fantastische doelen. Ik wil daarom met de Handbike Battle geld inzamelen voor de Rijndam Racers en stichting Uwezo.nl. “

Rinze Koopal
54 jaar uit Zierikzee en woont samen met zijn zoon van 15 jaar en in het weekend ook zijn zoon van 13 jaar.  Rinze was beroepsduiker en heeft in 2007 een  duikongeluk gehad. Rinze was altijd veel met sport bezig en laat zien in een goede conditie te zijn.

“Tijdens mijn revalidatie heb ik kennis gemaakt met rolstoeltennis maar dit gaf me niet genoeg voldoening. Ik kwam in aanraking met handbiken, dit is waar ik me helemaal in kan geven. En dan komt er op mijn pad de kans om samen met de Rijndam Racers een uitdaging aan te gaan, deze wil ik met beide handen aanpakken. Met deze uitdaging wil ik een periode af sluiten en laten zien dat ik er weer ben en ondanks mijn handicap ook kan presteren op hoog niveau.”

Algemeen-finish

Erik van Hoorn
36 jaar uit Heinkenszand. Door een ongeluk in Rijndam gekomen om te revalideren en extreem gemotiveerd om mee te doen aan de Handbike Battle.

De grootste uitdaging om mee te doen lijkt me die top van de berg te halen en misschien ben ik te voorbarig, maar het liefst ook nog een mooie tijd neer te zetten.
Waar ik het meest naar uit kijk is de tijd in Oostenrijk en samen plezier te hebben.  Ik hoop dat ik mezelf versteld kan laten staan over van wat ik nu met mijn dwarslaesie nog kan en er ook nog het liefst nieuwe vriendschappen aan over houd.”

Mike van’t Hof
23 jaar uit Hoogvliet. Na een motor ongeluk enkele maanden geleden gerevalideerd in Rijndam. Ondanks dat hij nog niet eens met ontslag was, was hij direct gemotiveerd.

“Het moment dat je bij je zelf denkt, je hebt pas geleden een ongeluk gehad en dit is een kans om jezelf weer op te pakken en alles eruit te halen wat je in je hebt in een sport. Wie wil dat nou niet! De grootste uitdaging die ik zie, is het trainen. Je werkt ergens naar toe en moet vol blijven houden om aan je trainingsschema te houden. De berg op komen doe je wel maar daar moet je dus eerst voor trainen. Ik kijk het meeste uit naar de tijd die je met elkaar meemaakt, de herinnering die je eraan overhoudt en natuurlijk het plezier dat je eruit haalt!”

Roger Daal
43 jaar, woont met zijn vrouw en 2 kinderen in Rijswijk. Hij heeft een eigen bedrijf in rolstoelen en handbikes. Omdat Roger een hoge dwarslaesie heeft mag hij meedoen in de e-bike klasse. Roger heeft in 2014 ook mogen deelnemen in het Rijndam Racers team.

“Blij verrast was ik dat ik dit jaar weer mocht meedoen. Het mooie aan deze uitdaging is te zien hoe alle deelnemers hun grenzen verleggen en daarmee het gevoel krijgen dat ze tot veel meer in staat zijn dan dat ze van tevoren dachten. We zullen hard moeten trainen en diep moeten gaan… Ik heb er zin in!”

De handbikers worden bijgestaan door elk hun eigen buddy;  Rob van der Laan, Hanni Saes, Nicole Vos, Hans Pals, Saskia Maas en Willemien van der Hout.

Ben je benieuwd hoe het ze vergaat de komende periode?  Volg de diepte- en hoogtepunten van de Rijndam Racers via www.rijndamracers.nl en hun social media kanalen Facebook en Twitter!

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons