Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Het belang van core training

Je hoort het steeds vaker: core training. En dat het goed voor je is om hier aandacht aan te besteden. Maar wat is het nu precies en waarom is het belangrijk. En is het ook echt belangrijk? Marianne vertelt ons over het belang van core training.

Wat is core-training?
Je core, of letterlijk je kern, is de spil van je lichaam. De basis. Van hieruit genereer je kracht. Deze basis bestaat uit zowel je buikspieren, je rugspieren en de spieren rondom het bekken. Bij core training train je dus de spieren van je romp.

Waarom is core training belangrijk?
Bij core training train je naast de oppervlakkige spieren vooral de dieper gelegen spieren. Vooral dit laatste is erg belangrijk. De dieper gelegen spieren van de romp liggen heel dicht tegen het skelet aan. Je kunt het eigenlijk vergelijken met de mast van een zeilschip. Als de mast niet stevig is dan kun je er wel zeilen aan hangen, maar zodra dit zwaarder wordt dan gaat de mast zwabberen. De kans dat er iets stuk gaat is dan groot. Staat de mast stevig (dus sterke dieper gelegen spieren van de romp), dan kun je veel makkelijker zware zeilen aan de mast hangen. De basis is dan sterk en de belastbaarheid is groter. Zo werkt het ook met het lichaam. Is de basis sterk, dan kun je het lichaam beter en zwaarder belasten, zonder de kans op allerlei blessures.

Core training is dus ontzettend belangrijk. Het is een goede training op zich, maar ook een hele goede aanvulling op allerlei andere sporten. Maar ook als je niet sport is het belangrijk om te zorgen voor een sterke core. Hier heb je ook bij veel zittend werk profijt van, omdat de kans op rugklachten aanzienlijk minder is. Pilates is een hele goede manier van core training voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter. Train je liever niet in een groep? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor personal training.

Lees ook mijn vorige blogs over krachttraining en de veelzeidigheid van training. Wil je meer weten over core training of training in het algemeen? Neem dan contact op via info@mariannesportenbeweging.nl

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Hoe veelzijdig is jouw training? Een eenzijdige training is gemakkelijk te voorkomen
Starten met krachttraining Marianne Sport&Beweging
Wil jij ook bloggen voor

Rotterdamsport.nl?

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam schaatst!

De maand januari staat in het teken van schaatsen!

Lees verder
Meest gelezen
#Video
Baantjes trekken van 50 en 25 meter
#Nieuws
Recordaantal Rotterdamse sportverenigingen met ‘Sportplusstatus’
#Sport
Drie tips om je voor te bereiden op de wintersport
#Sport
Voetbalfestival voor meisjes
Geplaatst op Instagram
Volg ons