Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

De Kweekvijver van OZC

Steeds meer basisscholen zien het belang om hun leerlingen meer te laten bewegen. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van meer sportlessen maar wat misschien nog wel leuker is, is om de kinderen kennis te laten maken met een sport die ze nog niet kennen. Bijvoorbeeld met korfbal! Zo geeft de Rotterdamse korfbalvereniging OZC korfbalclinics aan verschillende basisscholen.

Tijdens de korfbalclinics maken de kinderen kennis met deze gemengde, veelzijdige en sportieve balsport. Korfbal is niet alleen goed voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling, maar zeker ook voor hun motoriek. De lessen worden meestal gegeven door een combinatie functionaris korfbal van Rotterdam Sportsupport. Vaak helpen er ook nog vrijwilligers van OZC mee.

Na afloop van de clinic krijgen de kinderen een brief mee met de vraag of ze het leuk vinden om een keer mee te doen met een echte korfbal training bij OZC. Dat gebeurt dan in de ‘OZC Kweekvijver’. De OZC Kweekvijver is bedacht omdat de vereniging niet midden in het seizoen de kinderen in bestaande teams kan indelen. Dit verstoort namelijk de continuïteit in de bestaande teams.

In Kweekvijver trainen de kinderen 1 keer per week onder begeleiding van trainers die in het bezit zijn van hun VOG. Tijdens deze trainingen leren ze de basisvaardigheden die ze later nodig hebben in hun vaste team en tijdens de wedstrijden. Liam, Myrthe en Lucia zijn al lid van de OZC Kweekvijver. Als binnenkort de voorjaarscompetitie weer van start gaat, zijn zij dus helemaal klaar voor het echte werk! Kom je ze dan aanmoedigen?

Wilt jouw kind ook in de kweekvijver duiken of benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur dan een mailtje naar korfbalvereniging OZC.

Benieuwd naar een korfbalvereniging bij jou in de buurt? Bekijk ze hier!

1 Reacties

Lees ook deze berichten:

Korfbal mee bij OZC! Voor de allerkleinsten
Karate 1-Premier League 2017 een recordbrekende editie
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Peutergym in Rotterdam Noord!
#Sport
Mischa probeert: boulderen bij Monk
#Sport
4x voordelen van Aquarobics!
Geplaatst op Instagram
Volg ons