Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

De ideale workout met vriendinnen, de strongsisterrun

Sabina, al een tijdje blogster voor Rotterdam Sport, heeft al vele sporten beoefend in haar leven en probeert nu jou in beweging te krijgen. Mede door haar vorige blogs over de Puma workout, een proefles bij de BUNK’R en de BUNK’R part two. Vandaag vertelt ze over haar ervaringen tijdens de strongsisterrun. Heb je nog een steuntje in je rug nodig om je op te geven voor de run van dit jaar? Sabina geeft hem!

All strong sisters reunited! Op zaterdag 6 mei is het weer tijd voor de StrongSisterRun, een 7 km obstakelparcours met alleen maar vrouwen. De ideale workout met vriendinnen. Afgelopen jaar ging een goede vriendin van mij voor het eerst mee, het was ook mijn eerste editie in Rotterdam. Haar reden? Ze was zo benieuwd waar ik al mijn weekenden nu precies mee spendeerde. Dit resulteerde in 7 km vol plezier en onverwacht zelfs een plekje in de top 40, ondanks een pauze van 7 minuten onderweg. Helaas ben ik er dit jaar niet bij, omdat ik dan zelf in Engeland de 32 km loop.

De StrongSisterRun is zo ingericht dat je dit prima kan overbruggen. Een paar kilometer achter elkaar kunnen hardlopen is heel handig, maar de 7 km is ook prima te volbrengen als je pas net bent begonnen met hardlopen. Doordat het lopen wordt afgewisseld met obstakels heb je de tijd om even tot rust te komen. Het landschap maakt het leuk, want je rent continue door de natuur. Met het mooie weer in mei is dit een supercombinatie.

StrongSisterRun

Uiteindelijk gaat het bij de StrongSisterRun natuurlijk ook om de obstakels. De meest technische obstakels bewaren ze voor de lange afstanden op de zondag, maar dat betekent niet dat andere obstakels op zaterdag niet net zo leuk zijn. Afgelopen jaar gleden we met veel plezier van een waterglijbaan af en was het zwoegen om tegen vallend water op te klimmen. Voor de wat meer gedreven vrouwen zat er ook een stukje touwklimmen in, maar als je het niet haalt is het geen enkel probleem. Iedereen heeft zo zijn eigen uitdagingen. Daarnaast zijn de muren waar je overheen moet klimmen zijn soms al uitdagend genoeg! Van klimmen en klauteren, tot kruipen en glijden. Alles zat erin verstopt. Na afloop was ik zeker voldaan, en mijn vriendin? Die begreep als geen ander wat ik zo leuk vind aan OCR en ze gaat zeker nog een keer meedoen!

Mocht je benieuwd zijn hoe de 21 km van de zondag is? Houdt dan Rotterdam Sport in de gaten voor mijn volgende blog!

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

De Bunk’r, part two! Zeker een blijvertje
De ideale workout met vriendinnen, de strongsisterrun Je moet meedoen!
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
Thuis sporten: 5 tips om in beweging te blijven
#Nieuws
Wie verdient een huldiging tijdens hét sportfeest van het jaar?
Geplaatst op Instagram
Volg ons