Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Training op Rotterdamse bergen voor de halve marathon van de Mont Ventoux

Alweer bijna een maand geleden liep ik de marathon van Rotterdam. Ik stuiter nog steeds behoorlijk na van mijn PR van 3.28.08. Niet gek, want maanden lang leefde ik hiernaartoe. Ik kon aan niks anders meer denken. Over niks anders meer praten. Met een militair discipline werkte ik mijn trainingsschema’s af. Ik at gezond, sloeg regelmatig feestjes over en dronk geen druppel alcohol om zo fit mogelijk te worden.

Adrenalineniveau gedaald tot vriespunt
Ik ben nu 3 weken, 8 chocoladerepen, 4 hamburgers, 5 katers, 1 kapsalon, 100 snoepkrijtjes, 10 bitterballen, 3 gemiste trainingen, 1 avond lopen op hakken, 1 nek/rugblessure, een onwijs gevoel van doelloosheid en een gebrek aan focus verder. Ik wil niet zeggen dat ik volledig in een zwart gat ben gevallen, maar ik mis de marathon en alles wat bij de voorbereiding komt kijken zeker. De volgende is pas 19 november (Valencia). Te ver weg. Ik heb absoluut een ander doel nodig voor de periode ertussen. ‘Om de leegte te vullen’ klinkt wat pathetisch, maar ik heb wel onwijze behoefte aan iets gaafs en uitdagends om naartoe te leven en naar uit te kijken. Mijn adrenalineniveau is gedaald tot aan het vriespunt. En een 10 kilometerwedstrijd of een halve marathon laat het niet harder stromen.

Halve marathon van de Mont Ventoux
Daarom ga ik de halve marathon van de Mont Ventoux lopen op zondag 30 juli. Je weet wel, die hele zware heroïsche berg in de Tour de France (ik heb’m zelf wel eens drie keer op een dag gefietst, lees hier mijn blog).

Hier op de fiets, maar 30 juli op mijn hardloopschoenen- blog ingrid

Hier op de fiets, maar 30 juli op mijn hardloopschoenen

Meer dan 21 kilometer omhoog in hartje zomer. Midden in de ijle lucht. Ongeveer 1.600 hoogtemeters met stijgingspercentages variërend tussen de 4 en 13%. Dus als je de komende tijd een klein blond meisje in hysterische neonkleuren herhaaldelijk onze lokale bergen (Brienenoordbrug, Erasmusbrug en Willemsbrug) op en af ziet lopen: it’s me. Geen van allen steiler dan 4%, maar het zet vast meer zoden aan de dijk dan lopen op de platte Maasboulevard.

rotterdamse-bruggen-blog-ingrid

De Rotterdamse bruggen liggen allemaal zowat in mijn achtertuin, dus ik train er al regelmatig

Wat wordt mijn tijd? Geen flauw idee!
Toen ik ooit mijn eerste halve marathon voltooide in 2 uur en 1 seconde (die ene seconde is nog steeds traumatisch), zweerde ik nooit meer een halve marathon boven de twee uur te lopen. Dat zou betekenen dat ik 5 minuten en 41 seconden over een kilometer mag doen. Is dat haalbaar in de bergen? Terwijl ik in platte polders 4 minuten en 38 seconden over 1.000 meter loop tijdens een halve marathon? Ik heb nog geen flauw idee wat mijn eindtijd gaat worden. Jullie wel?

Waag een gokje op me!
Wordt dit een slakkentijd? Kom ik niet eens boven, geef ik op onderweg? Onderschat je me? Overschat je me? Wie kent me het beste? Je kunt vanaf nu op me gokken! Voorspel mijn eindtijd in uren, minuten en seconden en leg een klein bedragje in. De winnaar krijgt de helft van het bedrag (voor een zelf gekozen goed doel) en de andere helft gaat naar de Stichting T.E.S.S. Unlimited. Daar werkte het nichtje van mijn hardlooptrainer Tiny. Veel van zijn hardlopers doneren aan deze stichting als dank voor zijn training, coaching, schema’s en enthousiasme.

Geef onder deze blog aan hoe snel jij denkt dat ik de halve marathon van de Mont Ventoux zal lopen en welk bedrag je daar op inzet. Wil je het bedrag liever niet openbaar maken, stuur me dan een berichtje. Wel graag je naam en tijd onder deze blog zetten! Dankjewel!

23 Reacties

Lees ook deze berichten:

Kitesurfen, meer dan alleen een sport Kiten in Rotterdam
Rijndam Racers: The Road to Handbike Battle 2017 #2 Een geslaagde trainingsdag
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons