Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Martin: Tussen de oren #1

Onze blogger Martin is terug van weggeweest! Deze fanatieke hardloper is niet vies van een marathon maar deze keer liep het allemaal toch iets anders dan verwacht. Lees hier zijn eerste blog over zijn voorbereidingen voor de marathon.

Vandaag
Ik ben halverwege mijn 25 km trail door de bossen van Alphen in Brabant. Een rustig tempo, het is lekker weer en ik voel mij ontspannen. Wanneer ik vanuit het bosgebied uitkom bij een meer, pauzeer ik mijn sporthorloge en ga ik zitten op het strandje aan het water. Turend over het gladde wateroppervlak ga ik in terug in mijn gedachten.

Vier maanden geleden
Tevreden over de resultaten van 2016, ben ik mijn trainingen gaan opvoeren. Harder, verder en vooral sneller. Ik betrap mezelf erop wat ongeduldig te zijn. Een nieuw trainingsschema ter voorbereiding van de marathon van Rotterdam moet daar verandering in brengen. Ik voel mij fit en in vorm. Mijn doel is om een snellere marathon te lopen, zo de grenzen wat te testen en dan de periode daarna weer terug te gaan naar de langzame lange duurlopen. Dat is het plan en zo ga ik van start.

Een maand voor de marathon
Ik heb mij teruggetrokken in de bossen van Baarle Nassau-Hertog om de laatste trainingen te doen van mijn schema. Dat zijn vooral technische trails, rustige lange duurlopen en een 32 km. training op marathontempo. De afgelopen weken waren stressvol. Veel werkdruk en lange dagen. Ik slaap ook niet goed, korte nachten dus. Ik merk dat ik gespannen en onrustig ben. Ook in mijn relatie loopt het niet lekker. Ik wijt alles aan de werkdruk en richt mij op mijn trainingen. Ik zie dat mijn tijden sneller zijn dan dat mijn schema aangeeft.

Twee weken voor de marathon gaat het mis
Mijn moeder krijgt te horen dat er borstkanker bij haar is geconstateerd. Alsof de grond onder mijn voeten wegzakt. Waar zij zich sterk houdt, weet ik niet hoe ermee om te gaan en ik ga ik nog harder trainen. Ook ga ik meer werken. Dagen van 16 tot 20 uur van trainen en werken, ik slaap nauwelijks meer. De spanningen zetten mijn relatie nog verder onder druk. Terwijl ik deze dagen een interview doe met het Algemeen Dagblad over mijn ultralopen, de lange trainingssessies en mijn hoge pijngrens, beginnen zich ironisch genoeg steeds meer pijntjes aan te kondigen.De trainingen lukken dan ineens niet meer. Aanhoudende krampen en pijn op verschillende plekken. Een week voor de marathon ga ik naar de huisarts, die mij naar de fysio stuurt. Die constateert veel spanning op mijn spieren. Ik besluit om toch de marathon te gaan doen.

Stay tuned! In mijn volgende blog lees je hoe de marathon me afging.

 

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Martin: Buitenleven Ultrarunning
Martin: Het wordt allemaal wat serieuzer Martin de Korte over de Ultraloop
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam loopt hard!

De maand mei staat in het teken van hardlopen!

Meest gelezen
#Nieuws
Martin: Het prettige duurwerk
#Events
Zondag 24 juni: Open Zwembaddag
#Video
Rennen voor het goede doel: Run for KiKa!
#Nieuws
Walking football toernooi – Feijenoord Old Stars
Geplaatst op Instagram
Volg ons