Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Suppen in Rotterdam

Dertig graden.  Niet echt het meest ideale weer voor een duurloopje van 120 minuten. Ik voel me als een kind wat spijbelt, maar na 75 minuten hardlopen in de brandende zon besloot ik afgelopen zondagmiddag mijn activiteit te staken.  Ik was letterlijk en figuurlijk leeggelopen.

Omdat het hardlopen de afgelopen weken ook al op een wat lager pitje stond, wil ik wel iets leuks en nuttigs gaan doen op deze mooie zomerdag. Om mijn core te trainen én mijn teint de bruinen ga ik op weg naar de Rotte. Ik ga een middagje suppen in Rotterdam! SUP’s UP organiseert daar namelijk een sup-tour!

suppen in rotterdam

Om 14.00 uur vertrekken we met een groep van ongeveer 15 personen vanaf de Bergse Plas naar de Rotte. Het is een tour, geen race, staat er op de website. Maar voordat ik er zelf erg in heb, lig ik  op kop….tientallen meters voor de rest. Aard van het beestje, altijd die drang weer naar een PR. Even gas terug.

De Rotte vanuit een ander perspectief

Het is ook zonde om als een malle te gaan peddelen. Want ik kan eindelijk eens van de Rotte genieten vanuit een ander perspectief. Normaal gesproken flits ik op mijn racefiets langs het water of draaf ik op mijn Nikes de Linker- en de Rechter Rotterkade af.

In het riet

Een paar weken terug stond ik voor het eerst op een sup-plank. Erg ervaren was ik dus nog niet. Dat bleek ook wel. Daar waar de Rotte zijn bochten draait, belandde ik als enige van de groep keer op keer met mijn plank in het riet. En ik heb ook bijna een openwater zwemmer overvaren. Gelukkig leerde instructrice Caroline me onderweg hoe je het beste je lange bochten kunt nemen. Handig!

suppen in rotterdam

Na 2 uur peddelen is het tijd voor een drankje. Even de spieren rekken, gezellig kletsen en weer verder. Op de terugweg hebben we wind en stroming mee. In totaal hebben we meer dan 10 kilometer afgelegd. Het was een geslaagde middag en ik ga zeker nog eens. Wie gaat er mee?

Complete workout

Suppen is een complete workout. Je traint je uithoudingsvermogen, maar het is ook ontzettend goed voor je core en je stabiliteit. Terwijl je op het water drijft en peddelt, ben je continu bezig om in balans te blijven. Daardoor train je ook al je kleinere spiertjes. En als je het op de goede manier doet, komt de kracht voor het grootste deel uit je buikspieren. Kom maar op met die sixpack!

suppen in rotterdam

Ook suppen?

Wil je ook suppen in Rotterdam? Kijk eens op www.supsup.nl. Er staan elke week lessen gepland op de Bergse Plas en eens in de maand kan je met een groep een leuke tour maken in de regio Rotterdam. Je kunt zelfs ook sup-yoga doen. Misschien dat ik dat ook eens probeer.

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Ingrid gaat hardlopend door Ibiza Een uitdagende trailrun langs de rotspartijen van deze mooie Spaanse kust
Surfbootcamp Op het strand van Hoek van Holland
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Persoonlijk
Blogger Ingrid doet een rondje op de ElliptiGo
#Sport
Peutergym in Rotterdam Noord!
Geplaatst op Instagram
Volg ons