Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Werk hard elke dag, hou ervan en repeat!

We stellen je graag nog een keer voor aan Stephanie en Fabian. Dit fitcouple herken je misschien uit hun vorige blog van een paar maanden terug, waar ze schreven over hun leven en de plaats van sport hier in. Vanaf nu houden zij hun sportactiviteiten en levensstijl bij op Rotterdam Sport.

Je hoort het vaak, ziet het vaak en ervaart het misschien zelf ook: de eerste paar keer sporten gaat gemakkelijk maar het volhouden, consistent zijn, is de moeilijkste taak van het fitter worden. Wij, Fabian en Stephanie, willen onze methodes om consistent te blijven en ons enthousiasme voor sport dat het ons geeft graag met jullie delen.

Voor haar begint het bij een revalidatie. Hij wil fysiek sterker worden en veranderen. Voor een ander is de doelstelling om af te vallen of juist om aan te komen. Allemaal beginnen we bij het begin. Ook wij zijn begonnen als onbekenden in de wereld van fitness, maar uiteindelijk is het uitgegroeid tot onze passie. Ieder maakt zijn eigen keuzes en je bent zelf verantwoordelijk voor hoe fit je bent. Naast het studeren, werken en ons sociaal leven maken wij tijd vrij om te kunnen trainen. Het is een kwestie van doen en de juiste mindset hebben. Wanneer je de discipline hebt om sporten vol te houden, gaat het vanzelf routine worden. Moeite om te gaan sporten zal, naar mate de tijd verstrijkt, veranderen in plezier om te gaan sporten. Je zal zien dat je levensstijl verandert.

Stel doelen
Stel doelen voor jezelf op die voor jou haalbaar zijn. Iedereen is anders, dus blijf realistisch. Bedenk welke prioriteiten je hebt en durf nee te zeggen tegen dingen die minder belangrijk zijn voor het behalen van je doelen. Sla een keer die paar extra biertjes of wijntjes af op een verjaardag en schaam je hier niet voor, niemand anders zal immers voor jouw lichaam zorgen.

Zorg voor uitdagingen
Blijf jezelf uitdagen om vooruit te kunnen gaan. Wanneer je doelen op het gebied van fitness opstelt, houdt dan je progressie bij. Durf kritisch en eerlijk naar jezelf te zijn, het kan niet altijd goed gaan of constant positief.

Vier je prestaties
Maar vergeet bovenal niet om prestaties te vieren! De kleine veranderingen in je lichaam, fitheid of zelfs de verhoogde zwaarte van een training zijn momenten om trots op te zijn. Blijf positief met zelfs de kleinste stapjes vooruit en sporten zal een heel dankbaar proces zijn.

De tegenslagen
Ook tegenslagen komen bij iedereen kijken, zoals een blessure of een tekort aan motivatie. Kijk dan terug naar waarom je begonnen bent en welke doelen je hebt opgesteld. Geloof in jezelf en wat je kan bereiken. Leer van wat er op je pad is gekomen en hou vol. Jij maakt de stappen vooruit, een ander zal dit niet voor jou doen.

Motivatie van buitenaf 
Naast je eigen intrinsieke motivatie, werkt motivatie van buitenaf ook goed! Zo ondersteunen wij elkaar bij het uitvoeren van zware oefeningen. Dit geeft de zekerheid dat iemand je steunt op de zwaarste momenten en je motiveert. Wij geven elkaar feedback bij het uitvoeren van oefeningen, werken samen en dagen elkaar uit om grenzen te verleggen. Krachten die je van jezelf niet kende komen naar boven. Het is fijn en werkt enorm motiverend wanneer iemand je begrijpt met de moeite en het gevoel van overwinning tijdens sporten. Vele mensen in je leven kunnen deze rol vervullen, wees eerlijk en open tegen de mensen wat jijzelf belangrijk vindt en zij zullen dat begrijpen.

Richt je op de doelen die je wilt bereiken en probeer de toekomst te zien en je niet te laten verleiden door tijdelijke verlangens of impulsen. De voldoening in het bereiken van doelen op lange termijn zal groter zijn dan al het andere. Sport geeft je niet alleen een betere gezondheid, fitheid en een bepaald lichaam wat je graag wilt hebben, maar ook een persoonlijke voldoening en meer zekerheid in het leven. Geregeld sporten zal effect hebben op je stemming en energielevel. Je lichaam zal meer endorfine en adrenaline aanmaken. Deze stofjes werken sombere gevoelens tegen en hierdoor zal je met meer energie actie ondernemen.

We hebben maar één leven en naar onze mening is het zonde om hier niet alles uit te halen wat je maar kan en wilt! Werk hard elke dag, doe waar je van houdt en repeat.

Liefs,

Fabian en Stephanie

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Fitjourney van Stephanie en Fabian Fitcouple
Zes speelsters van Barendrecht naar Excelsior Barendrecht Eredivisie vrouwen
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
Thuis sporten: 5 tips om in beweging te blijven
#Persoonlijk
Trainen in de buitenlucht
Geplaatst op Instagram
Volg ons