Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Rijndam Racers winnen Handbikebattle 2017

Een handbike, of in het Nederlands: handfiets, is een soort fiets die kan worden voortgestuwd door middel van een met de hand aangedreven cranksysteem. Lisette van Os doet dit jaar, samen met de Rijndam Racers, mee aan de handbikebattle.

Op 18 juni vertrokken we richting Rolli-hotel WeisSeespitze voor de HandbikeBattle waar we bijna een jaar voor getraind hebben en naar uit hebben gekeken. Na een gezamenlijk diner werden we welkom geheten door de organisatie van de HandbikeBattle. Het hotel had prachtig uitzicht en was van binnen goed aangepast, waaronder zelfs een bar op rolstoelhoogte en ruime kamers.

Maandag en dinsdag hebben we enthousiast getraind. Voor vertrek wist ik wel dat het er mooi was, maar had me niet kunnen voorstellen dat het er zó mooi was. Dinsdagavond stond er een fakkeltocht op het programma, georganiseerd door de hoofdsponsor, speciaal voor het jubileum.

Handbikebattle

Woensdag was een relaxdag voor de handbikers, maar de andere teamleden gingen op de racefiets klimmen. Het zijn echt allemaal toppers, zo trots op iedereen! ’s Avonds kregen we de laatste peptalks met leuke video’s van onder meer Edith Schippers, Erica Terpstra en Youp van ’t Hek en de organisatie van de Rijndam Racers had speciaal voor ons team ook een mooie boodschap van Armin van Buuren als verrassing.

Die nacht heb ik, net als menig ander, geen oog dicht gedaan, in spanning van de Handbikebattle de volgende dag.

Handbikebattle

Dan is het zover! De dag begint lekker op tijd, zo genieten we optimaal van deze bijzondere dag. Bij de start is het even druk maar al snel verdeelt iedereen zich over de kilometers. De eerste handbiker is al na 1 uur en 21 minuten binnen. Onze teamcaptain John is met Rob de eerste van zijn klasse en de derde van het geheel met een tijd van 2 uur en 7 minuten, superknap! Na 2 uur en 45 minuten volgen Peter met Willemien. Tien minuten later volgen Mike en Saskia al. Ook echt heel knap van Peter, omdat hij zich later bij ons heeft aangesloten. En natuurlijk Mike, omdat hij zijn dwarslaesie nog maar heel recent heeft.

In de tussentijd ben ik zelf nog lekker aan het fietsen met Jan, evenals Rinze met Nicole en Erik met Hans. Janny komt regelmatig ook gezellig langs en zorgt heel goed voor ons. Alle support onderweg is heel erg leuk! De eerste 15 kilometers gaan prima. Bij bocht 25 is het helemaal top, want dat is de bocht van Rijndam! Het is er een feestje, compleet met familie en spandoeken! Nadat we vertrekken bij bocht 25 krijg ik voor het eerst van mijn leven last van de hitte. De laatste kilometers zijn daardoor wel afzien, maar dankzij mijn topbuddy Jan en alle andere lieve mensen erom heen komt het helemaal goed. Ik ben nog nooit zo blij geweest met alle koelmogelijkheden en een paraplu. Na 4 uur en 47 minuten word ik enthousiast aangemoedigd door mijn lieve teamleden en kom ik over de finish. Wat een onbeschrijflijk mooie ervaring is dit! De tranen die volgen zijn van geluk. Wat een geluk dat ik van de Rijndam Racers deel mag uitmaken!

Handbikebattle

Rinze is nog onderweg met Nicole en Erik met Hans. Na 5 uur en 55 minuten komen Rinze en Nicole binnen. Niet lang daarna volgen Erik en Hans met een tijd van 6 uur en 21 minuten. Echt super dat zij het zo lang hebben volgehouden! Helemaal top dat we allemaal de eindstreep hebben gehaald! Nadat iedereen binnen is wordt de champagne geknald en krijgen we allemaal een tandwiel met het logo van ons shirt erop. Wat een mooie herinnering!

Handbikebattle

’s Avonds is er nog een gezellige Heroes party, maar mijn voorkeur gaat er naar uit om lekker relaxed buiten op het terras te chillen en bij te komen van de loodzware dag.

Na alleen maar mooi weer, worden we vrijdagochtend wakker van de regen. Perfecte timing, want nu maakt dat niet meer uit. ’s Morgens is er nog een workshop “Het zwarte gat na de battle?”, maar daar hebben wij geen last van. Er zijn genoeg mooie fietsevenementen en andere mogelijkheden. Zo mooi als de battle heb ik ze echter nog niet mee gemaakt. ’s Avonds is de prijsuitreiking en de Gold party. Er worden vele prijzen uitgereikt in verschillende categorieën. Onze teamcaptain John mocht de eerste prijs van zijn klasse in ontvangst nemen en de derde prijs overall. Wat een topper! Als laatste is de prijsuitreiking voor de teams aan de beurt. Er waren 12 teams die deelnamen aan de handbikebattle en als we iets niet hadden verwacht dan was het dat wij kampioen zouden zijn, maar toch waren we het écht! Het feest kon niet meer stuk! We mogen de enorme beker meenemen vanuit Oostenrijk naar Rotterdam!

Handbikebattle

Terug naar Nederland

Na een paar uurtjes slapen is het tijd om te vertrekken richting Nederland. Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. Gelukkig is er alweer een reünie en is het afscheid dus niet voor lang.  Het mooie filmpje is dan ook online, met alle prachtige impressies hoe de battle is verlopen.

Heel erg bedankt organisatie van de handbikebattle en lieve Rijndam Racers voor deze fantastische ervaring!

Liefs Lisette

 

 

 

 

 

 

Lees hier ook de eerdere blogs van Rijndam Racers en hun voorbereidingen:
Road to HandbikeBattle, één week te gaan
Rijndam Racers: The road to Handbikebattle 2017 #3
Rijndam Racers: The road to Handbikebattle 2017 #2
Rijndam Racers: The road to Handbikebattle 2017
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Road to HandbikeBattle, één week te gaan Jubileumtraining
Skaten door Zuiderpark tijdens de Rolling Nights Doe je mee?
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons