Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Fit Happens 010 verandert Rotterdam in één groot sportterrein

Bankjes, klimrekken, schommels en trappen… Met de sportapp Fit Happens 010 tover je het dagelijkse straatmeubilair razendsnel om in een heus sportterrein.

Geïnspireerd door de wens om een actieve leefstijl onder Rotterdammers te stimuleren, is Marianne Ploegmakers in samenwerking met CityLab010 het project Fit Happens 010 gestart. De app laat Rotterdammers op een eenvoudige manier kennismaken met de sportmogelijkheden in hun directe leefomgeving.

App
Met Fit Happens 010 kunnen Rotterdammers in de hele stad buiten sporten. De app koppelt twintig verschillende objecten aan meer dan tweehonderd oefeningen. Samen zijn die goed voor zeshonderd verschillende combinaties. De app is ook nog eens gratis te downloaden.

Sportstad
Met Fit Happens 010 verandert de stad met een druk op de knop in één groot sportterrein. De app maakt zichtbaar hoe je alles wat je in de buitenruimte tegenkomt, kunt gebruiken bij verschillende bootcamp- of fitnessoefeningen. Dwars door Rotterdam over de hipste pleinen, mooiste parken en leuke straatjes. Zodra je in de buurt komt van een object in één van de routes, geeft de app een melding.

Met deze app wordt Rotterdam -sportstad van Nederland- letterlijk de stad waar je overal kunt sporten. De app is beschikbaar voor alle Rotterdammers, jong en oud en van beginnend tot fanatiek sporter.

CityLab010
Fit Happens 010 is mede tot stand gekomen door CityLab010. CityLab010 is dé werkplaats voor de stad van morgen. Hier kunnen Rotterdammers met maatschappelijke en innovatie ideeën voor de stad samenwerken met andere partijen en in contact komen met experts. Ook kunnen plannenmakers bij CityLab010 subsidie aanvragen voor startkapitaal.

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Yoga op buitengewone locaties in de stad Downward dog in het museum
Nieuw Rotterdams boks-evenement: World Port Boxing De beste boksers van Nederland en Cuba
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
Thuis sporten: 5 tips om in beweging te blijven
#Persoonlijk
Trainen in de buitenlucht
Geplaatst op Instagram
Volg ons