Ingrid door de ogen van… - Rotterdam Sport
Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Ingrid door de ogen van…

Afgelopen drie weken heeft onze blogger Ingrid geen stap gezet door haar scheenbeenblessure. Daarnaast was ze niet in 010 de afgelopen tijd, maar op vakantie in Frankrijk. Waar ze alleen maar gefietst heeft. Help! Hoe moet dat nu met haar Rotterdamse hardloopblog? Ze heeft de oplossing gevonden! Trainert Niels, trainer Tiny en hardloopmatties Frouke, Robin en Michel zijn aan het woord!

Niels: haar doel is heilig

Niels is mijn looptrainert van het typisch Rotterdamse groepje Gers! FWD. Naast hardlopen, deelt hij dezelfde vreemde passie voor de geur van nieuwe oranje Nike-schoenendozen.

“Van alle lopers die ik train, is Ingrid één van de meest fanatieke. Het is heel mooi om te zien; de discipline die ze hanteert tijdens haar trainingen en natuurlijk het resultaat wat het op levert. Echter, soms is het ook wel lastig om een fanatiekeling te trainen. Het doel is heilig en daar wordt alles voor opzij gezet. Hard trainen en focussen, maar daardoor vergeten ze genoeg rust te nemen. Een veelal onderschat gedeelte van een goede training. Gelukkig heeft Ingrid dat ondertussen wel aardig geleerd. Het positieve van iedere blessure is dat je weer met beide benen op de grond wordt gezet. Van iedere blessure leer je weer wat (als het goed is). Je wordt weer wat nederiger, je realiseert je weer waarom je loopt en je komt er weer sterker uit. En dat maakt de kans nog groter dat Ingrid haar eerstvolgende marathon weer een stukje sneller loopt. De rek is er namelijk nog lang niet uit!”

Tiny: een rem gevonden op de ‘wilde roos’

Tiny is de hardlooptrainer die al bijna drie jaar lang op afstand trainingsschema’s voor me maakt. Zonder me te zien, had hij in februari 2015 al door wat voor persoon ik ben. En wonderbaarlijk genoeg weet hij dingen aan me te veranderen. Vraag maar eens aan mijn ouders of aan al mijn exen hoe lastig dat is. Afgelopen lente zag ik ’m pas voor het eerst in het ‘echt’.

“Als ik een antwoord heb op mijn vragen en als ik besluit om met je in zee te gaan maak ik meestal een proefblok van 6 weken. Dan weet je wat je aan mij hebt en ik weet wat ik aan jou heb. Geheel vrijblijvend gaan we daarna verder of niet. Het zal altijd zo zijn dat er een “klik” moet zijn.

Eén van de laatste regels die ik schreef in november 2014 nadat ik het verzoek kreeg van Ingrid om een marathonschema te schrijven voor haar eerste marathon. In de tijd tussen toen en nu een wereld van verschil. Hoezo verschil? Ik heb bij die “wilde roos” een soort van rem kunnen vinden. Yep…de klik is er!”

Frouke: shakes, avocado’s, peptalks en een marathon

Frouke was mijn collega bij de RET. Ik werk er niet meer maar we lopen nog wel vaak samen een rondje door de stad en maken regelmatig een gezonde lunch voor elkaar klaar. Hoe health-freaky we soms ook zijn: als we samen drinken, gaat er overigens ook zo 42,195 liter wijn doorheen.

“Zullen we gaan rennen in plaats van borrelen na werk?”, prevelde mijn hardloopevangelist van achter haar pc op kantoor. “Maar je bent toch zo dol op bitterballen?”, probeerde ik nog. “Nee vandaag niet, ik voel me gewoon lekkerder als ik gerend heb.” Ach, waarom ook niet, en daar drentelde ik achter Ing aan, de Brienenoord over. “Nog even een lekkere versnelling op het einde hoor”, en weg was ze. Ik volgde met enige frustratie met mijn tong op mijn knieën.

Ik moet toegeven: de volgende dag voelde ik me aanzienlijk fitter toen ik opstond zonder bitterballen met wat kilometers in de benen. “Hier, moet je proeven”, zei de krullenbol, terwijl ze me een bieten-avocadoshake en pompoenrisotto voorschotelde voor de lunch. Zo nam Ingrid me stap voor stap mee in haar wondere hardloopwereld en kwam ik in een goede flow. “Jij kan ook een marathon rennen”, zei ze. “Dat is een pleurisend Ing, dat kan ik niet”, zei ik. Vele loopjes, shakes, avocado’s en peptalks verder bleek ze nog gelijk te krijgen ook. Ik deed vorig jaar mijn eerste marathon! Ingrid is inmiddels geen collega meer, maar rennen doen we nog steeds. Gewoon omdat we ons lekkerder voelen als we gerend hebben. En de shakes en andere zelfgemaakte gerechten die we voor elkaar maken? Die geven we altijd ’s ochtends snel af bij de receptie op werk. Zodat we toch nog elkaars lekkere gezonde lunch hebben!

 

Robin: hysterisch gekleurde stuiterbal

Robin en ik deden zelfs een duurloopje, voorafgaand aan een dag snowboarden.

“Hardlopen met Ingrid is alsof je hardloopt met een hysterisch gekleurde stuiterbal. Tijdens het dribbelen bij de intervaltraining en met de vele duurlopen in voorbereiding op de marathon van Rotterdam liepen we veel samen. Het was nooit stil. En dan bedoel ik ook echt nooit. Lopen met Ingrid betekent in mijn geval ook altijd op je hoede zijn. Ik heb meerdere keren met haar langs het water gelopen en altijd kreeg ik een waarschuwing of een subtiel duwtje: “jij gaat echt nog eens een keer zwemmen!”. Gelukkig kan ik op de korte sprintjes Ingrid nog voorblijven. In tegenstelling tot het mijlen ver achter haar lopen wanneer het gaat om de lange afstanden. Ik ben pas op de Antillen gaan wonen. Helaas vindt ze het te ver heen en weer reizen naar Curacao om die duurloopjes voort te zetten.”

Michel: het figuur van een soepstengel

Michel ken ik al vanaf mijn vijftiende toen ik nog in Vlaardingen woonde. In diezelfde stad lopen we regelmatig een winters avond-rondje in de Broekpolder. Handig zo’n grote vent naast me, want in mijn eentje in het pikkedonker durf ik dat niet.

“Ook al is het leuk en gezellig om met Ingrid te trainen, er hangen ook wat nadelen aan. De progressie die ikzelf boek, verbleekt namelijk met die van haar. Natuurlijk moet je kunnen relativeren en beseffen dat zij het figuur van een soepstengel heeft en ik die van een tank met een drankprobleem. Maar als je eenmaal bezig bent met sport, kan je het toch niet laten om op zijn minst een béétje competitief te zijn. Gelukkig kan ik haar nog wel verslaan met armpje drukken!”

Lees ook de andere blogs van Ingrid:
Mijn eerste triathlon! Viel helaas in het water.
Ingrid op weg naar de Traithlon010
Suppen in Rotterdam
Stratenlopen in (omgeving) Rotterdam
Ingrid gaat hardlopend door Ibiza
Training op Rotterdamse bergen voor de halve marathon van de Mont Ventoux
Een PR tijdens een zomerse Rotterdam marathon: Wat een dag!
APK-Keuring voor mijn lijf
Hardloopstruggles
Hardlopen in de stad
Even voorstellen: blogster Ingrid
Ook Robin blogt voor Rotterdam Sport! Lees hier zijn laatste blog:
Van betonnen jungle naar heuvels en hitte
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam loopt hard!

De maand mei staat in het teken van hardlopen!

Meest gelezen
#Events
Yoga op het Schouwburgplein
#Nieuws
Help mee als court crew tijdens WK zitvolleybal!
#Events
Roland Garros KIDS in Rotterdam
#Sport
Sporten tijdens de Ramadan
Geplaatst op Instagram
Volg ons