Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Urban sports in het Zuiderpark

Deze maand zijn urban sports de sport van de maand bij Rotterdam Sport. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan skaten, freerunning, bmx’en en steppen. Bij Thuis op Straat in het Zuiderpark kun je hart ophalen wat betreft urban sports.

“Wij, van Thuis op Straat, zetten ons in voor een kansrijk, veilig en gezonde leefomgeving voor kinderen, tieners en jongeren. Hierbij gaan wij uit van hun eigen kracht, en stellen wij de jongeren in staat om hun eigen talenten en mogelijkheden te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten voor zichzelf en anderen.

Freerunning en Calisthenics zijn twee sportdisciplines die vaak worden beoefend op de Sportplaza. Dit is geheel vrijblijvend voor de jongeren, maar ondanks dat komen velen iedere dag trainen. Thuis op Straat heeft afgelopen juli in samenwerking met Rotterdam Sportsupport en urban sporter Michael Warbout de AIREA Urban Sport Challenges georganiseerd in het Zuiderpark. Het doel is om in de toekomst steeds meer kinderen met deze sporten kennis te laten maken.

Daarnaast zijn wij in juli gestart met de Rolling Night Zuiderpark. Dit is een initiatief wat de welbekende Wednesday Night Skate eer aan doet. Vanaf de Sportplaza verzamelen de mensen om daarna met elkaar door het Zuiderpark te gaan skaten. Dit doen zij door achter een golfcar aan te skaten, die met een geluidsinstallatie de mensen enthousiast maakt. Deze activiteit staat nog tot vrijdag 18 augustus op de planning. Nog 2 keer om mee te doen.

Wie dus wilt gaan freerunnen, calisthenics of skaten is meer dan welkom bij ons op de locatie!”

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Skaten door Zuiderpark tijdens de Rolling Nights Doe je mee?
Urban sports in het Zuiderpark Klimmen, klauteren en springen
Wil jij ook bloggen voor

Rotterdamsport.nl?

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam schaatst!

De maand januari staat in het teken van schaatsen!

Lees verder
Meest gelezen
#Video
Baantjes trekken van 50 en 25 meter
#Nieuws
Recordaantal Rotterdamse sportverenigingen met ‘Sportplusstatus’
#Sport
Drie tips om je voor te bereiden op de wintersport
#Sport
Voetbalfestival voor meisjes
Geplaatst op Instagram
Volg ons