Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Maak kennis met Rolskiën!

Het was een hele mooie winter voor de leden van rolski- en wintersport-vereniging RW Rottemeren. Weliswaar niet in Nederland, maar in onze buurlanden in de besneeuwde Ardennen en Sauerland hebben zij deelgenomen aan fantastische langlauf-wedstrijden en tochten. 

Wat is rolskiën?
Eigenlijk is rolskiën het langlaufen op asfalt! Een total body workout die het hele jaar beoefend kan worden. Net als het inline skaten, is ook rolskiën, dankzij technisch en materiaal ontwikkelingen, gegroeid van een trainingsmethode voor het winterse langlaufen tot een zelfstandige en volwaardige sport.

De kennismakingsles
Wil jij de komende winter ook de uitdaging aangaan van een langlauf-marathon en je daar op voorbereiden? Of wil jij ontdekken hoe leuk rolskiën als zomer-sport is? Doe dan mee met een van de kennismakingslessen bij RW Rottemeren. Deze les is erop gericht om elke deelnemer het plezier van het rolskiën te laten ervaren.

Verder leer je op de rolskies goed balans te houden en dit balansgevoel verder te ontwikkelen. De eerste beginselen van de rolski beweging met de stokken inzet/afzet komen aan bod. En natuurlijk, wanneer de snelheid op de wielen omhoog gaat, is het belangrijk om goed te kunnen afremmen. De rolski-trainers brengen jou dit bij. Na deze eerste kennismaking met de rolski-sport, kun je beslissen of je door wilt gaan en of je dan de OpStap rolski cursus bij RW Rottemeren wilt gaan volgen.

De data voor de kennismakingslessen zijn: 9,10,16,17 en 30 september en 1 oktober.

Wil je meedoen? Meldt je hier aan! Op de website is verdere informatie over de vereniging te vinden.

 

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Tien Rotterdammers doen mee aan het WK Triathlon! 40plus is het nieuwe 20!
Draagvlak voor rookvrije sport groeit Het goede voorbeeld
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam loopt hard!

De maand mei staat in het teken van hardlopen!

Meest gelezen
#Nieuws
Martin: Het prettige duurwerk
#Events
Zondag 24 juni: Open Zwembaddag
#Video
Rennen voor het goede doel: Run for KiKa!
#Nieuws
Walking football toernooi – Feijenoord Old Stars
Geplaatst op Instagram
Volg ons