Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Officiële lancering FIT HAPPENS 010 app

Tijdens de Nationale Sportweek – wordt de FIT HAPPENS 010 app officieel gelanceerd. Iedereen is hierbij van harte welkom. Na een korte introductie van de app en een warming-up wordt onder begeleiding van bedenker en personal trainer Marianne Ploegmakers één van de routes in de app afgelegd.

Tijdens deze route ontdekken deelnemers hoe de stad met de app wordt omgetoverd tot één groot sportterrein waarbij bankjes, klimrekken, hellingbanen en trappen de basis zijn voor zo’n 600 fitness en bootcamp oefeningen.

Deelname is gratis, aanmelding verplicht
Aanmelden: www.fithappens.nl/fithappens010
Locatie: Ons Park, Rotterdam (Noordereiland, naast de Willemsbrug)
Datum: zaterdag 16 september 2017
Tijd: 15:00 – 16:30 uur
Meer info: Marianne Ploegmakers / 06 22 77 51 67 / marianne@fithappens.nl

Over FIT HAPPENS 010
De FIT HAPPENS 010 app is een initiatief van Marianne Ploegmakers. “Sinds 2012 geef ik buitentrainingen in Rotterdam aan jong en oud. Ik maak hierbij gebruik van het aanwezige straatmeubilair. Zowel de deelnemers als passanten reageren erg enthousiast op de wijze waarop wij de hele stad als sportterrein gebruiken. Deze geweldige manier van sporten wil ik aan meer mensen laten zien. Vanaf nu is dat mogelijk met deze app”.

fit happens

In de app is de buitenruimte onderverdeeld in 20 verschillende objecten die gekoppeld zijn aan meer dan 200 oefeningen. Door deze koppeling ontstaan zo’n 600 combinaties. Voor FIT HAPPENS 010 zijn 20 routes door heel Rotterdam uitgezet die dwars over de hipste pleinen en door de mooiste parken en leukste straten gaan. De app geeft een melding zodra je in de buurt komt van een object in één van de routes. Met deze app wordt sportstad Rotterdam de stad waar je letterlijk overal kunt sporten.

Voor iedereen en overal te gebuiken
De gratis app is voor iedereen beschikbaar, jong en oud en van beginnend tot fanatiek sporter. Op dit moment zijn alleen routes in Rotterdam opgenomen. De objecten en oefeningen in de app zijn ook buiten Rotterdam te gebruiken. Marianne verwacht dat de routes extra motiverend zijn om te gaan sporten en hoopt dat ook in andere plaatsen routes uitgezet worden.

CityLab010
FIT HAPPENS 010 is mede tot stand gekomen door CityLab010. CityLab010 is dé werkplaats voor de stad van morgen. Hier kunnen Rotterdammers met maatschappelijke en innovatie ideeën voor de stad samenwerken met andere partijen en in contact komen met experts. Ook kunnen plannenmakers bij CityLab010 subsidie aanvragen voor startkapitaal. Kijk voor meer info op www.citylab010.nl

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Fit & gezond in het Oude Westen Een gezonde leefstijl voor jong & oud
Fit Happens 010 verandert Rotterdam in één groot sportterrein Met deze app kun je in de hele stad buiten sporten.
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
Thuis sporten: 5 tips om in beweging te blijven
#Persoonlijk
Trainen in de buitenlucht
Geplaatst op Instagram
Volg ons