Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Sporten voor de 55-plusser!

Sporten is voor alle leeftijden! Nationale Sportweek heeft dit jaar als thema; ‘ik neem je mee’.
De Rotterdamse Coalitie Erbij, ondersteunt een aantal sport – en beweeg activiteiten tijdens de Nationale Sportweek.  Of je nu jong of oud bent, Nationale Sportweek heeft voor ieder wat wils.

Shimmy Shake – dinsdag 12 september, 13:00 – 14:30 uur
Shimmy Shake Rotterdam biedt tijdens sportweek een gratis buikdans les voor vrouwen vanaf 55 jaar. Tijdens de les leren vrouwen stapsgewijs de kunst van het buikdansen.  Een plezierige vorm van dansen! Koffie en thee met iets lekkers staan klaar.
adebruijn@stichtinghumanitas.nl Telefoon: 06-3068 3208

Qigong – woensdag 13 september, 13:30 – 15:00 uur
Het is ondertussen vrij bekend dat yoga goed is voor de gezondheid van de mens. De Chinese Yoga van Qigong bevorderd de Qi (= energie) door milde bewegingen en is door iedereen te beoefenen. De trainingen worden gegeven in de wijk WOCL, Menanderstraat 89/90 in Lombardijen. In de sportweek kunnen Rotterdammers vanaf 55 jaar hier gratis aan meedoen. Sportkleding is niet nodig!
adebruijn@stichtinghumanitas.nl Telefoon: 06-3068 3208

Woensdag Wandeldag – woensdag 13 september, vanaf 10:00 uur
Wandelen is een gezonde manier van bewegen en nog gratis ook! Dagelijks een half uurtje en één keer per week met elkaar lopen is gezellig en geeft energie. Tijdens de Nationale Sportweek wordt er, gedurende de hele week, gebruik gemaakt van stappentellers om te zien hoe flink we doorgestapt wordt in een half uur. Aanmelden voor Woensdag Wandeldag is niet nodig!
v.vaarten@wmoradar.nl Telefoon: 06-4627 2409

Wandel en Babbel – donderdag 14 september, 13:00 – 15:00 uur
Bij Wandel en Babbel ligt de focus op alleenstaanden volwassenen, mantelzorgers en ouderen. Er vindt een interessante lezing plaats met als onderwerp: de nieuwe beweegnorm. De lezing wordt gehouden door homeopathisch arts: Saadet van Noppen. Ook wordt er een gezonde lunch geserveerd die makkelijk thuis gemaakt kan worden. Beginnende sporters ontvangen informatie over de loopgroep en kan er direct ingeschreven worden voor deelname aan de groep. Wandel en Babbel vindt plaats bij: Huis van de Wijk, Prachthuis Abtsweg 2 3042 SD Rotterdam. a.furtado@wmoradar.nl Telefoon: 06-5245 2836

Yoga voor mantelzorgers – donderdag 14 september, 10:00 – 11:00 uur
Mantelzorgers staan vrijwel dagelijks klaar voor hun naasten. Zorgen voor een ander is een mooi gebaar en voor sommige mensen vanzelfsprekend. Maar ongemerkt kan langdurige zorg  voor overbelasting zorgen. Het is belangrijk eerst goed voor jezelf te zorgen, voordat je voor een ander kan zorgen. Ontspanning en aandacht voor lichaam en geest is daarbij van groot belang. Yogastudio Doyogo biedt daarom een proefles yoga aan bij: Yogastudio Doyogo, Jonker Franshof 14, Rotterdam.
mvdsar@wmoradar.nl  Telefoon: 06-5496 7291

Walking football – donderdag 14 september
Beweging voor ouderen is essentieel om zowel fysiek als mentaal in vorm te blijven. Maar daarnaast is het sociale aspect net zo belangrijk! Door gezamenlijk wekelijks bijeen te komen en rustig te trainen, een balletje te trappen en na afloop wat te drinken, combineren we bewegen en gezelligheid. De Walking football groep bestaat enkel uit mannen en komt bij elkaar bij: VVOR, Prinsenlaan 991, 3062 CT Rotterdam.
voorzittervvor@hotmail.nl  Telefoon: 0653830171

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Rotterdam host city Nationale Sportweek de 14e editie!
Best of Blaak Series 2017 3 weekenden urban sports
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam loopt hard!

De maand mei staat in het teken van hardlopen!

Meest gelezen
#Nieuws
Martin: Het prettige duurwerk
#Events
Zondag 24 juni: Open Zwembaddag
#Video
Rennen voor het goede doel: Run for KiKa!
#Nieuws
Walking football toernooi – Feijenoord Old Stars
Geplaatst op Instagram
Volg ons