Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Sportcongres Rotterdam inspireert 340 bezoekers

Ruim 340 bestuurders, kaderleden en trainers van sportverenigingen hebben maandagavond 11 september het Sportcongres Rotterdam bezocht. Zij vertegenwoordigden ruim 70 clubs in 23 takken van sport. Het evenement van Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Sport op Maat speelde in op ontwikkelingen en uitdagingen uit de verenigingspraktijk. 

In 19 themasessies op de locatie van Hogeschool Rotterdam kregen dit jaar handvatten om hun club nog sterker en vitaler te maken. Nieuw dit jaar waren de themasessies speciaal gericht op trainers en kennissessies over aangepast sportaanbod. Een doel van de bijeenkomst is kennisdeling tussen clubs en andere (sport- en welzijns)organisaties. Het Sportcongres bood dan ook volop ruimte om te netwerken. Bij de netwerkborrel werd door Dirk Kuyt een voetbalclinic verloot van Feyenoordspeler Jens Toornstra. Deze clinic, aangeboden door de Dirk Kuyt Foundation, werd gewonnen door Hockeyclub Delfshaven. 

Jeugdsportfonds
Kinderen van basisschool De Christophoor uit Rotterdam-Charlois brachten onder leiding van ZangExpress het lied ‘Hier word ik gelukkig van’ ten gehore, geïnspireerd op het Jeugdsportfonds. Wethouder Adriaan Visser van de gemeente Rotterdam stipte vervolgens het belang van het Jeugdsportfonds aan. ‘Het fonds is er voor kinderen die geen contributie kunnen betalen. Elk kind in de stad moet kunnen sporten.’ Het effect van sport werd ook benadrukt door spreker Sela Berhane, oud-deelneemster van het project Bewegen naar Werk. ‘Sport zorgde op meerdere terreinen in mijn leven voor beweging. Ik heb nu zelfs een baan.’

Themasessies
De themasessies werden verzorgd door Rotterdam Sportsupport en andere deskundige partners en externe partijen. Deelnemers lieten zich inspireren op allerlei vlakken, zoals het opstarten van aangepast sportaanbod, meer presteren met communiceren en coach de coach. Veel animo was er voor de marktgerichte sportvereniging, succesvolle sponsoring en fondswerving; allen gericht op een financieel gezonde vereniging.

Nationale Sportweek
Het Sportcongres Rotterdam maakte deel uit van de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF met als doel om sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week zetten sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. De Nationale Sportweek duurt tot en met 17 september 2017.

Bekijk hier een sfeerimpressie van de avond: https://youtu.be/YkhWOTjSch0

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Sporten voor de 55-plusser! Sporten op elke leeftijd
Officiële lancering FIT HAPPENS 010 app De stad als sportterrein
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam loopt hard!

De maand mei staat in het teken van hardlopen!

Meest gelezen
#Nieuws
Martin: Het prettige duurwerk
#Events
Zondag 24 juni: Open Zwembaddag
#Video
Rennen voor het goede doel: Run for KiKa!
#Nieuws
Walking football toernooi – Feijenoord Old Stars
Geplaatst op Instagram
Volg ons