Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Een passende sport voor iedereen

Er is in Rotterdam altijd een sport die bij je past! Wie dat nog niet wist, zal overtuigd zijn na de Sport op Maat week. Van 17 tot 24 september krijgen mensen met een beperking, familieleden en professionals uit hun omgeving de mogelijkheid kennis te maken met de meest uiteenlopende sport- en beweegvormen.

Of het nu gaat om sport- en beweegvormen voor bijvoorbeeld kinderen met een autistische stoornis, volwassenen met een dwarslaesie, senioren met een hartaandoening of mensen met een visuele beperking: grote kans dat de belangstellende in het grote aanbod precies dátgene vindt wat helemaal bij hem past!

21 september: Scholensportdag voor speciaal onderwijs
Op donderdag 21 september doen 300 leerlingen uit het speciaal onderwijs mee aan de Scholensportdag op het Sportplaza Zuiderpark. Deze sportdag wordt georganiseerd door Thuis op Straat Zuiderpark en Rotterdam Sport op Maat. De Sport op Maat scholensportdag is een mix van spectaculaire sportclinics. Onderwijsinstellingen kunnen met maximaal vier groepen gratis deelnemen aan de beschikbare clinics. Alle clinics worden gegeven door professionele trainers. Zo kunnen leerlingen kennismaken met bijvoorbeeld BMX, aikido, honkbal, tennis, circus of freerunning. Er is een ochtend- en een middagprogramma die beiden worden afgesloten met een spetterende eindshow van diverse sportprofessionals in de circustent!

24 september: Sport op Maat dag
Op zondag 24 september is iedereen van harte welkom tijdens de gratis Sport op Maat dag. Een greep uit het rijke aanbod: honkbal, aikido, kickboksen, rolstoelbasketbal, golf en salsadansen. De Sport op Maat dag wordt georganiseerd in twee delen van de stad: Sportplaza Zuiderpark in Rotterdam-Zuid en het Henegouwerplein en het nabijgelegen Recreatiecentrum Oostervant (binnensporten) aan de andere kant van de Maas. Er worden 31 sportclinics gegeven door 36 verschillende sportclubs, dus er is voor iedereen iets te kiezen. De gratis instuif is van 12.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen diverse sportieve prijzen winnen zoals een jaar gratis lidmaatschap van een sportclub of kaartjes voor een wedstrijd van Excelsior.

Over Sport op Maat
Rotterdam telt circa 60.000 mensen met een beperking, variërend van auditieve of visuele beperkingen tot aan chronische ziekten en verstandelijke beperkingen. De netwerkorganisatie Rotterdam Sport op Maat, geleid door Rotterdam Sportsupport, werkt aan een optimaal sportklimaat voor deze mensen. Rotterdam Sport op Maat is hét loket voor aangepast sporten in Rotterdam. Verenigingen, (potentiële) sporters en andere organisaties kunnen hier terecht met al hun vragen.

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

‘Discover Your Talent’ dag Doe mee!
“Het belooft een mooie editie te worden” Ben jij erbij?
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam volleybalt!

De maand juli staat in het teken van volleybal!

Meest gelezen
#Nieuws
EK brons voor Rotterdamse estafetteploeg
#Events
Nazomeravonden Rottemeren
#Nieuws
Natuurgrasvelden in Rotterdam; hoe zit het nu precies?
#Events
OldStars evenement: Eerste Rotterdamse Havensteden-toernooi
Geplaatst op Instagram
Volg ons