Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Dames fietstocht voor het goede doel

Op zondag 10 september vond de Leontien Ladies Ride plaats in Rotterdam. Onze blogger Li fietste voor de tweede keer mee. Deze editie heeft ze maar liefst 65 kilometer afgelegd! Ze deelt haar ervaring in onderstaande blog.

Leontien Ladies Ride
In mijn vorige blog las je dat ik mee wilde doen aan de 1/8ste triathlon. Helaas heb ik door omstandigheden niet mee kunnen doen. In dezelfde week dat ik hoorde dat ik niet mee kon doen aan de triathlon, kreeg ik een e-mail van mijn bank. Omdat ik daar een hypotheek heb, krijg ik nieuwsbrieven met leuke aanbiedingen. Zo ben ik ook voor twee euro per persoon naar de Blijdorp Zoomeravonden geweest. In dit mailtje stond dat ik mij gratis kon inschrijven voor de Leontiens Ladies Ride. Ik kon kiezen tussen 35, 65 of 100 kilometer. Het leek mij leuk om iets sportiefs te doen voor een goed doel, dus ik besloot mee te doen. Voorheen heb ik de 35 kilometer gefietst, dus koos ik voor 65 kilometer.

Fietsen
Opeens was het zondag 10 september. Ik werd al iets te laat wakker, dus alles moest gehaast. Toen ik wilde vertrekken wees mijn vriend mij erop dat ik ‘even’ 65 kilometer ga fietsen en het dus wel verstandig is om wat te eten. O ja, eten. Als mijn hoofd niet vast zat… Na mijn ontbijt zwaaide mijn vriend mij uit en kon ik op weg! Aangekomen bij de boulevard was er gelukkig ruim voldoende parkeergelegenheid. Ik heb mijn auto redelijk dichtbij de start geparkeerd en mijn fiets eruit geheveld. Na een paar minuten stond mijn fiets klaar en fietste ik door naar het startpunt. Daar kon ik mijn fiets in een rek plaatsen en mij aanmelden. Bij het aanmelden kreeg ik ook een klein bakje yoghurt met wat muesli. Vervolgens heb ik de krant goed doorgenomen en heb ik nog even in de zon gezeten. Uiteindelijk ging er een groepje dames richting de start en ook ik ging mee.

Startschot
We stonden met z’n allen in een startstraat en ik merkte dat de sfeer er goed in zat! Er waren dames uitgedost in mooie roze outfits maar ook dames met picknickmanden op hun fiets. Gelukkig scheen de zon, dus die zouden fijn kunnen picknicken! Het startschot klonk en we begonnen te bewegen. Na een paar meter werden we tot stilstand gebracht. We zaten blijkbaar in de tweede groep. Er werd opnieuw afgeteld en toen gingen we echt van start. Iedereen juichte en zwaaide en sommige dames zongen een lied (ik denk van hun vereniging?) en toen gingen we met z’n allen op pad!

Verdwalen
De fietstocht was goed geregeld. Er was op elke afsplitsing duidelijk aangegeven welke kant je op moest voor welke afstanden. Na een tijdje kwamen we bij het eerste pauzepunt aan. Daar stonden enkele heren hun kuiten in te sprayen. Het was heel druk, dus heb ik geen lunchpakket opgehaald en ben snel verder gefietst. Na een tijdje hield een dame mij tegen; er was verderop een driekruising en de groep waarmee ze was wist niet welke kant ze op moesten. We verzamelden daar met een kleine groep. Een dame wist via de kaart te vertellen dat we niet langs de snelweg moesten, dus bleef er nog maar één weg over. Na een tijdje zijn we weer op pad gegaan en gelukkig ben ik daarna niet meer verdwaald geraakt.

Eindstreep
De rest van de tocht verliep heel ontspannend. Dames lieten mij er langs als ik er om vroeg (ik heb geen fietsbel, foei..) en ze moedigden mij zelfs aan om harder door te trappen. Het was een prachtige en afwisselende omgeving en alles was goed afgezet zodat het verkeer rekening met ons hield. Bij de finish stond er zelfs een fanfare band te spelen! Ik was superblij en trots toen ik bij de eindstreep aankwam. Ik kreeg een eiwitdrankje en een goodybag. Ik ben niet gebleven, maar gelijk doorgefietst naar mijn auto. Mijn fiets lag al in de kofferbak gedaan en wilde vertrekken, maar mijn benen voelden aan als pap. Ik heb nog een kwartiertje gezeten en het eiwitdrankje opgedronken. Daarna ben ik op mijn gemak naar huis gereden. Terwijl het geluid van gejuich en muziek langzaam wegebde, wist ik het zeker, volgend jaar weer!

 

Lees hier de andere blog van Li:
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

‘Discover Your Talent’ dag Doe mee!
“Het belooft een mooie editie te worden” Ben jij erbij?
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam volleybalt!

De maand juli staat in het teken van volleybal!

Meest gelezen
#Nieuws
EK brons voor Rotterdamse estafetteploeg
#Events
Nazomeravonden Rottemeren
#Nieuws
Natuurgrasvelden in Rotterdam; hoe zit het nu precies?
#Events
OldStars evenement: Eerste Rotterdamse Havensteden-toernooi
Geplaatst op Instagram
Volg ons