Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

4x voordelen van Aquarobics!

Steps, krachttraining, coördinatie, flexibiliteit en tact worden. We hebben het hier over de intensieve groepsles aerobics. Maar wist je dat je al deze onderdelen ook in het water kunt trainen? Dit noemen we: aquarobics

1. Zonder moeite je spieren trainen
Aquarobics is een groepsles in het zwembad. Je traint al je gewrichten en spieren, maar door de gewichtloosheid in het water, heb je hier minder last van. Niet zo gek dus, dat deze les zo populair is bij beginnende sporters. Je traint je hele lichaam en vergroot je uithoudingsvermogen.

2. Geen klappen ontvangen
Aquarobics is misschien niet de meest voor de hand liggende sport voor jonge mensen. Maar toch moet je deze sport niet onderschatten. Aquarobics heeft namelijk een speciaal voordeel wat bij andere sporten ontbreekt. Aquarobics is namelijk de ideale sport bij het hebben van een blessure. In het water bouw je spieren en gewrichten weer rustig op, zonder de klappen van een harde ondergrond op te vangen.

3. Dansen in het water
Naast alle lichamelijke voordelen is het ook een hele gezellige watersport. Tijdens de oefeningen verplaats je je namelijk in het water, je sport in groepsverband, met leuke hulpmiddelen en dat allemaal op muziek! In de eerste plaats is het de bedoeling dat je lekker beweegt. De uitvoering van de bewegingen komt op de tweede plaats.

4. Meer calorieverbruik
Wist je dat bij aquarobics, het calorieverbruik 40% hoger is dan wanneer je de oefeningen buiten het water uitvoert. Mooi meegenomen!

 

Vind hier aquarobics lessen in Rotterdam:
Recreatiecentrum Oostervant
Zwembad Overschie
Recreatiecentrum Zevenkampse Ring
Zwembad Afrikaanderplein
Sportcentrum de Wilgenring zwembad

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

‘Discover Your Talent’ dag Doe mee!
“Het belooft een mooie editie te worden” Ben jij erbij?
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Wat te doen tijdens de voorjaarsvakantie in Rotterdam?
#Nieuws
Wie verdient een huldiging tijdens hét sportfeest van het jaar?
Geplaatst op Instagram
Volg ons