Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Oranje leeuwinnen van het rolschaatsen

De Oranje Leeuwinnen van het roller derby zitten midden in alle voorbereidingen voor de wereldkampioenschappen in Manchester (UK) in 2018. Hoogste tijd om Nederland te laten zien wie we zijn. “Als de oranje leeuwinnen van het voetbal ons iets geleerd hebben, dan is het dat hard werken en je nek uitsteken loont”

Wat is roller derby?
Roller derby is een full contact sport die in de Verenigde Staten is ontstaan in de jaren 30. Toen was het nog veel theater, maar tegenwoordig een stuk serieuzer. Het draait om spel, tactiek en strategie. Je zou de sport kunnen omschrijven als rugby op rolschaatsen, maar zonder bal. Twee teams strijden op een ovale, vlakke baan en scoren punten door tegenstanders in te halen. Daarbij is contact met onder andere schouders en heupen toegestaan om tegenstanders opzij of omver te skaten.

In tegenstelling tot de bekende sporten voetbal en hockey, werd deze sport oorspronkelijk alleen gespeeld door vrouwen. Tegenwoordig weten ook steeds meer mannen roller derby te vinden. Team Nederland Roller Derby Dames bestaat uit de beste roller derby spelers van Nederland. In de afgelopen 5 jaar is deze explosieve sport wereldwijd ontploft en ook in Nederland is dit zichtbaar. Momenteel heeft elke grote stad haar eigen club en worden  wedstrijden gespeeld op internationaal niveau. 

Bloed, Zweet en Tranen
Het nationale team bestaat uit een selectie van dames uit Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Tenerife (Spanje), Enschede en Den Haag. Bloed, zweet en tranen hebben afgelopen maanden rijkelijk gevloeid, zodat Oranje zich kan profileren tijdens de wereldkampioenschappen in 2018. De eerste vruchten hiervan werden vorige maand geplukt, tijdens een toernooi tegen Italië en België, waarbij zij de Italianen overtuigend versloegen en zich tanig verweerden tegen de Belgen. Het smaakt naar meer.

Ben jij benieuwd geworden naar de sport roller derby in Rotterdam? Klik hier voor meer informatie.
Foto door: Vinciane Pierart
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Open training: Rotterdam Roller Derby! Ervaar het zelf!
Dionne probeert: schermen Van gymkneus naar fitgirl
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Sofie turnt!

De maand september staat in het teken van turnen!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Nieuws
Walking football toernooi – Feijenoord Old Stars
#Nieuws
Outdoor Valley heeft nu ook een skibaan!
#Events
Nog 100 dagen: de Bruggenloop!
Geplaatst op Instagram
Volg ons