Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Rotterdam is twee wereldkampioenen rijker!

Sinds afgelopen weekend mogen we twee nieuwe wereldkampioenen verwelkomen in Rotterdam! De 8-jarige Amira Tahri mag zichzelf wereldkampioen kickboksen noemen, en de 28-jarige Menno van Gorp wereldkampioen breakdance.

Wereldkampioen breakdance
De 28-jarige rotterdammer Menno van Gorp heeft afgelopen zaterdagavond in Amsterdam de finale van het WK Breakdance gewonnen. Hij mag zich hierdoor de beste b-boy ter wereld noemen! en voor de tweede keer wereldkampioen. Hij wist in totaal vijftien andere deelnemers uit negen verschillende landen te verslaan. In de laatste battle nam de Nederlander het op tegen de Koreaanse danser Wing. Uiteindelijk ging hij er met de wereldtitel vandoor.

Wereldkampioen kickboksen
De 8-jarige Amira Tahri uit Rotterdam mag zichzelf wereldkampioen kickboksen noemen. Afgelopen weekend won zij het Unified World Championships in Italië. En dat is een hele prestatie! Zeker als je weet dat Amira nog maar een jaar bokst en in mei pas haar eerste wedstrijd vocht. Inmiddels traint zij wekelijks vier keer bij Sportcentrum Eagle Gym in Capelle aan den IJssel en daarnaast traint ze na schooltijd ook in en rondom haar huis.

Bron foto: MixFight

Bron headerfoto: Little Shoa

0 Reacties

Wil jij ook bloggen voor

Rotterdamsport.nl?

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam tennist!

De maand februari staat in het teken van tennis!

Lees verder
Meest gelezen
#Sport
In de spotlight: Tennispark OverdeSchie
#Persoonlijk
Op armkracht de berg op: Meet the team #2
#Nieuws
Schrijf je in: de Harbour Run 2018
#Events
Waarom je écht mee moet doen aan Harbour Run 2018
Geplaatst op Instagram
Volg ons