Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Rotterdam is twee wereldkampioenen rijker!

Sinds afgelopen weekend mogen we twee nieuwe wereldkampioenen verwelkomen in Rotterdam! De 8-jarige Amira Tahri mag zichzelf wereldkampioen kickboksen noemen, en de 28-jarige Menno van Gorp wereldkampioen breakdance.

Wereldkampioen breakdance
De 28-jarige rotterdammer Menno van Gorp heeft afgelopen zaterdagavond in Amsterdam de finale van het WK Breakdance gewonnen. Hij mag zich hierdoor de beste b-boy ter wereld noemen! en voor de tweede keer wereldkampioen. Hij wist in totaal vijftien andere deelnemers uit negen verschillende landen te verslaan. In de laatste battle nam de Nederlander het op tegen de Koreaanse danser Wing. Uiteindelijk ging hij er met de wereldtitel vandoor.

Wereldkampioen kickboksen
De 8-jarige Amira Tahri uit Rotterdam mag zichzelf wereldkampioen kickboksen noemen. Afgelopen weekend won zij het Unified World Championships in Italië. En dat is een hele prestatie! Zeker als je weet dat Amira nog maar een jaar bokst en in mei pas haar eerste wedstrijd vocht. Inmiddels traint zij wekelijks vier keer bij Sportcentrum Eagle Gym in Capelle aan den IJssel en daarnaast traint ze na schooltijd ook in en rondom haar huis.

Bron foto: MixFight

Bron headerfoto: Little Shoa

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Yulia sport MEE!

Sport MEE deze maand!

Lees meer
Meest gelezen
#Sport
Alle sporten uitgespeeld? Écht niet!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Peutergym in Rotterdam Noord!
#Video
Rotterdam is dé plek voor Bart Deurloo om te relaxen
Geplaatst op Instagram
Volg ons