Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Jens Toornstra traint meiden van Hockeyclub Delfshaven

In totaal 14 hockeymeiden van de C1 van Hockeyclub Delfshaven hebben woensdag een voetbalclinic van Jens Toornstra gekregen. Voor de middenvelder van Feyenoord was het de eerste voetbalclinic die hij namens de Dirk Kuyt Foundation verzorgde: ’Het pakte goed uit. De klik met de meisjes was er en ze deden goed mee’.

Hockeyclub Delfshaven won de clinic tijdens het Sportcongres Rotterdam in september, waar Dirk Kuyt de clinic verlootte onder de aanwezige sportbestuurders en -trainers. Michelle Roosma, trainster van meiden C1 bij HC Delfshaven, was de gelukkige winnares en was vastbesloten haar team blij te maken.

Woensdag was het zo ver. Vooraf waren de meiden van C1 een tikje zenuwachtig, maar eenmaal op het veld was daar niks meer van te merken. De hockeysticks werden omgewisseld voor een voetbal en vol energie deden ze oefeningen die Jens Toornstra hen voordeed.

Aan het einde van de training werden de rollen omgedraaid en kreeg Toornstra hockeytraining van de meiden. Eerst leerden ze hem een push te geven en vervolgens gingen ze een stukje dribbelen. Aan zijn hockeykunsten moet de voetballer nog even werken: ‘Ik denk dat je het voor nu maar even bij pushen moet houden’, aldus één van de meiden. Met een gesigneerde hockeystick gingen de meiden weer naar huis. Op de vraag of ze hockey nu blijvend willen verruilen voor voetbal was het antwoord, ondanks de geslaagde clinic, duidelijk: ‘Nee!’.

De clinic werd vanuit de Dirk Kuyt Foundation in samenwerking met Rotterdam Sportsupport gefaciliteerd. Deze twee organisaties werken op meerdere fronten samen binnen Rotterdam. De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt gehandicaptensport in Nederland. Rotterdam Sportsupport staat voor de kracht van sportverenigingen en hun bijdrage aan een beter Rotterdam.

Hockeyclub Delfshaven

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Sportcongres Rotterdam inspireert 340 bezoekers Hockeyclub Delfshaven wint clinic van Jens Toornstra
Oranje leeuwinnen van het rolschaatsen Nederland tegen België
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Yulia sport MEE!

Sport MEE deze maand!

Lees meer
Meest gelezen
#Sport
Alle sporten uitgespeeld? Écht niet!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Peutergym in Rotterdam Noord!
#Video
Rotterdam is dé plek voor Bart Deurloo om te relaxen
Geplaatst op Instagram
Volg ons