Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Waarom je écht mee moet doen aan Harbour Run 2018

De eerste jubileum editie van de Harbour Run is alweer even achter de rug, maar de datum voor de zesde editie staat hier al in de agenda. Op 7 oktober vindt deze editie plaats en voor mij zou het mijn vijfde Harbour Run zijn. Ik heb alleen de eerste editie gemist, en dat is omdat ik pas in 2014 bekend ben geraakt met Obstacle Racing. Via deze weg ga ik jou vertellen waarom je echt mee moet gaan doen in 2018!

‘Instap’ obstacle race
Persoonlijk vind ik de Harbour Run een prima ‘instap’ obstacle race. Iedereen ziet altijd beelden van Mud Masters en Strong Viking voorbijkomen, maar we hebben gewoon een prima OCR-evenement in hartje Rotterdam. Oké, hartje Rotterdam niet, maar wel in onze mooie haven waar je op stukken terrein loopt die normaal gesproken afgesloten zijn voor bezoekers. Een heerlijk gevoel van onze eigen havenstad. Waarom ik het een ‘instap’ evenement noem? Simpel, er zijn geen moeilijke technische obstakels en je blijft droog en schoon. Althans, als het niet regent. We leven helaas in het regenachtige Nederland. Maar met een afstand van 10 kilometer is dit een run waardoor iedereen zichzelf kan pushen en persoonlijke overwinningen kan ervaren.

Blij als een kind
Een mooi onderdeel van deze run zijn de haven-gebaseerde obstakels. Mijn persoonlijke favoriet? De fender rocks. Dit jaar gaf het een extra mooi gevoel, want ze waren vers uit de haven gevist, inclusief mossels en bijbehorende geur. Ik voel mij zo blij als een klein kind als ik dit obstakel zie verschijnen. En dit is maar een van de vele haven-gebaseerde obstakels. Denk verder ook aan zeecontainers die klaarblijkelijk op veel verschillende manieren ingezet kunnen worden en in een loods worden de omstandigheden van een schip in de storm nagebootst.

Obstakels
Elk jaar komen er weer nieuwe obstakels bij, maar de gouden ouwe blijven gelukkig ook! Zo is het eindobstakel van de tweede editie nu een vast obstakel midden in het parcours geworden en is het eind obstakel elke keer een verrassing. In 2015 hadden we een stijgerbouw stellage (waar ik inmiddels wel de techniek voor beheers!), in 2016 eindigde je in een ballenbak en 2017 had Bruggink en Rougoor een geweldige combinatie van hout ontwikkeld waarbij je als een Tarzan via een touw over de finish ging! Geloof mij, genoeg mooie foto’s om vervolgens op kantoor te laten zien!

Medailles en felicitaties
En misschien wel het belangrijkste, de medailles zijn geïnspireerd door de Rotterdamse Haven en jij kan hier je invloed op uitoefenen via Facebook. Jij kan meebeslissen over het design en de kleuren, omdat ze bij de Harbour Run weten dat het draait om de ervaring van de lopers. Hetzelfde geldt voor de kleur en het design van je t-shirt. Vele kleuren liggen al in mijn kast en ik stem ook trouw elke keer weer. Dus ik hoop je in 2018 aan de start te zien. Nog niet overtuigd dat je mee moet doen? Nog een voorbeeld dan, voor de derde editie (en mijn 2e keer) was ik zo snel met inschrijven dat ik startnummer 3 had. En de editie zelf vond plaatst op mijn 25ste verjaardag. Niks een saaie bijeenkomst in mijn woonkamer, wie mij wilde feliciteren kon dat doen bij de finish van de Harbour Run.

Lees hier ook de andere blogs van Sabina:
Even voorstellen: Sabina
Proefles bij De Bunk’r
De Bunk’r, part two
De ideale workout met vriendinnen, de strongsisterrun
7 mei is het zover, de StrongManrun
Sabina loopt voor de zesde keer de ladiesrun Rotterdam
3x favoriete hardlooproutes van Sabina
1 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
NOC*NSF, Sportbonden en gemeente Rotterdam lanceren multi-sportplatform SportOn!
Geplaatst op Instagram
Volg ons