Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

We kunnen weer schaatsen!

We kunnen weer schaatsen! Op vrijdag 2 december is de schaatsbaan in Rotterdam voor de vijfde keer op rij geopend. Met een lichtshow van gekleurde lampen viert de schaatsbaan in Rotterdam haar vijfjarig jubileum. Burgemeester Aboutaleb opende afgelopen zaterdagmiddag het schaatsseizoen in Rotterdam. 

Lichtshow
Dit jaar is er een spectaculaire lichtshow toegevoegd aan de schaatstunnel. De met zeil bedekte tunnel wordt uitgelicht met verschillende kleuren. Er kan dus in alle kleuren van de regenboog geschaatst worden. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer en gezellige uitstraling. De lichten geven een geheel nieuwe beleving voor de schaatsers.

Geschiedenis
De Rotterdamse schaatsbaan begon jaren geleden als stadsinitiatief. Inmiddels is de baan zelfstandig en enorm populair. Dit resulteerde vorig jaar boekte in ruim 175.000 bezoekers! Na de veelbelovende opening van afgelopen zaterdag hopen de organisatoren het record dit jaar te evenaren.

Silent Disco
Naast de schaatstunnel is de Funbaan ook dit jaar weer aanwezig. Op deze baan start elke dag om 17.00 de Silent Disco. Je danst op het ijs en luister via een koptelefoon naar de tunes van drie verschillende muziekkanalen; voor ieder wat wils!

Rotterdams begrip
Na vijf jaar is de sfeervolle schaatsbaan een Rotterdams begrip. De schaatsbaan is populair onder zowel plezier- als sportschaatsers. Dat heeft alles te maken met het kwalitatieve ijs. De zeilenoverkapping zorgt ervoor dat het ijs goed droog en koud blijft. Dit resulteert in stabiel en glad ijs dat het hele seizoen meegaat.

Trek je schaatsen aan!
Wist je dat schaatsen ontzettend gezond is om te doen. Je beweegt namelijk tijdens het schaatsen niet alleen je benen, maar ook je armen, je rug en nog veel meer. Kortom je gebruikt je hele lichaam. Daarom is het voor jou niet alleen een leuke manier om te sporten, maar ook goed voor je. Genoeg redenen om je schaatsen weer aan te trekken en lekker te gaan schaatsen onder een regenboog van lichten.

De schaatsbaan is elke dag geopend, lees hier meer over de tijden en prijzen van de schaatsbaan.
Heb je zelf geen schaatsen? Geen probleem, bij Schaatsbaan Rotterdam kan je een paar schaatsen huren.
Foto via: Schaatsbaan Rotterdam 
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Waarom je écht mee moet doen aan Harbour Run 2018 Volgens Sabina
Mischa probeert: boulderen bij Monk Puzzelen, vallen en opstaan
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Yulia sport MEE!

Sport MEE deze maand!

Lees meer
Meest gelezen
#Events
Volgende week begint de Overschiese Sportweek!
#Events
Waarom je écht mee moet doen aan Harbour Run 2018
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Persoonlijk
Sport MEE met Yulia
Geplaatst op Instagram
Volg ons