Sportaanbieders Zwembaden Events

De voorbereiding naar Bruggenloop 2017

De Bruggenloop is een run die zo snel uitverkocht is, dat je haast je wekker moet zetten als je een ticket wilt. In de weken voor de race zie ik ook zo vaak mensen op social media vragen wie er (helaas) niet meer mee kan doen en een startbewijs overheeft zodat ze alsnog deze 15 kilometer over de bruggen van Rotterdam kunnen lopen. Dit jaar is het tweede keer dat ik mij heb ingeschreven, maar de eerste keer dat ik hem ga lopen.

Gaat dat wel goed komen?
Een aantal jaar geleden kreeg ik, de dag voor de race, een blessure. Ik kon uiteindelijk helaas niet meer meelopen. De jaren daarna had ik andere gebeurtenissen waarvan ik tijdig op de hoogte was, waardoor ik geen ticket had aangeschaft. Maar, 2017 is het jaar dat ik de race daadwerkelijk ga doen! Hoe dichter ik bij 10 december kom, hoe zenuwachtiger ik word. Voor OCR-races zoek ik de wat langere afstanden op (15-25 kilometer), maar op de weg zelf heb ik nooit meer dan 11 kilometer achter elkaar gelopen. Plus, de laatste keer dat ik een lange afstand op de weg heb hardgelopen was afgelopen juni bij de Ladiesrun.

Inschattingen en vertrouwen
Dit jaar hebben ze vier startwaves. Mijn vriend is een snelle loper, dus hij start in het eerste startvak. Ik daarentegen had mijzelf blijkbaar best laag ingeschat met de eindtijd, want ik start in het derde (en ener laatste) startvak. Dat betekent dat hij in ieder geval een half uur langer na de finish moet gaan wachten dan normaal. Oeps! Niks meer aan te doen, dus nu is het tijd voor de laatste loodjes. Dat ik afgelopen weekend bij een 24HR sportevenement ben geweest in Spanje zal vast niet helpen, maar gelukkig voel ik mij nog fris genoeg.

Persoonlijk record
Ja, ik had misschien iets meer moeten trainen op het hardlopen dan dat ik heb gedaan. Ja, goed voorbereid is wat anders. Toch heb ik er alle vertrouwen in. Waarom? Omdat ik geen onbekende ben met hardlopen en door alle OCR evenementen die ik heb gedaan wel ervaring heb met lange afstanden lopen. Wel realiseer ik mij dat dit totaal niet te vergelijken is, maar het geeft mij een houvast dat ik de Bruggenloop aankan. Ik ga niet voor een toptijd, maar elke tijd die ik zal lopen is sowieso een persoonlijk record!

Aankomende zondag is het dus zover. De eerste keer 15 kilometer hardlopen, de eerste keer over de Rotterdamse bruggen hardlopen en ik heb er zin in. Mijn start is om 15:30 uur en ik kan zeker alle aanmoediging gebruiken. Wie zie ik daar?

Liefs, Sabina

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

We kunnen weer schaatsen! Schaatsbaan Rotterdam
Waarom je ├ęcht mee moet doen aan Harbour Run 2018 Volgens Sabina
Wil jij ook bloggen voor

Rotterdamsport.nl?

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam schaakt!

De maand december staat in het teken van schaken!

Lees verder
Meest gelezen
#Events
Waarom je ├ęcht mee moet doen aan Harbour Run 2018
#Nieuws
Feyenoord grote winnaar Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017!
#Sport
Schaken is een oorlogsspel
#Events
Schaatsen onder de Euromast
Geplaatst op Instagram
Volg ons