Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Feyenoord grote winnaar Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017!

Het had een groot feest moeten worden, de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017 vanavond op het ss Rotterdam. Door het slechte weer zag de organisatie zich genoodzaakt de uitreiking af te gelasten. RTV Rijnmond heeft maandagavond de winnaars van deze in de ‘sneeuw’ gevallen editie bekendgemaakt. Dit zijn ze!

FEYENOORD is dit jaar hofleverancier bij de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam Rijnmond. KARIM EL AHMADI mag de award voor Sportman in ontvangst nemen. Hij was één van de belangrijkste schakels in het kampioensjaar van Feyenoord. De motor op het middenveld werd het afgelopen seizoen landskampioen en won de Johan Cruijff Schaal.

Ook coach GIOVANNI VAN BRONCKHORST valt in de prijzen, omdat hij de ploeg uit Rotterdam-Zuid na 18 jaar weer naar het landskampioenschap loodste. Feyenoord krijgt de award voor Sportploeg Rotterdam-Rijnmond 2017 uitgereikt. Feyenoord liet hiermee het eerste damesvolleybalteam van Sliedrecht Sport en honkbalploeg Curaçao Neptunus achter zich.

Wielrenster CHANTAL BLAAK werd dit jaar Nederlands en Wereldkampioen op de weg, daarnaast won ze met haar team een zilveren medaille tijdens de WK ploegentijdrit. Daarvoor krijgt ze de award voor Sportvrouw Rotterdam-Rijnmond.

De 15-jarige atlete ALIDA VAN DAALEN is uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar. Dit jonge talent heeft nu al een indrukwekkende staat van dienst. Op het European Youth Olympic Festival won ze overtuigend de gouden medaille bij het kogelstoten en een dag later won ze op het onderdeel discuswerpen de zilveren medaille.

De award voor Sportvrijwilliger gaat dit jaar naar MARC KNOET. Sinds de start van Hockeyclub Delfshaven heeft Marc zich in veel rollen volledig voor de club ingezet. Als trainer, penningmeester, wedstrijdsecretaris, lijncoördinator en spin-in-het-web. Tegenwoordig staat hij bij de club vooral bekend om zijn enorme betrokkenheid bij de jeugd.

Ook SGT ALEXANDERSTAD valt in de prijzen. Bij de winnaar van de Gehandicaptensportprijs 2017 trainen en spelen ruim 50 G-tennissers in diverse leeftijdscategorieën, op verschillende niveaus. Persoonlijke aandacht en ontwikkeling staan centraal en ook op het sociale vlak wordt veel georganiseerd.

Deze week gaat RTV Rijnmond bij alle winnaars langs om ze hun welverdiende award te overhandigen. Kijk zaterdag 16 december om 17.00 uur naar TV Rijnmond voor de registratie van deze alternatieve uitreiking!

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond.

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Persoonlijk
Tevreden en in shape december doorkomen
#Persoonlijk
Werk hard elke dag, hou ervan en repeat!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
Geplaatst op Instagram
Volg ons