Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Dynamische theaterexperience: Kapot Hard Zwemmen

Op vrijdag 12 (première), zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018 presenteert Lab-Z in samenwerking met het Rotterdamse theatergezelschap LUSU de exclusieve locatievoorstelling KAPOT HARD ZWEMMEN.

Het oude Zwembad Charlois op Rotterdam Zuid wordt binnenkort afgebroken. KAPOT HARD ZWEMMEN zorgt voor een gepast afscheid van dit gebouw vol herinneringen. Een voorstelling geïnspireerd door en gemaakt met bewoners op Zuid. Over hún struggles waar zij ‘kapot hard’ van willen vluchten of waar misschien juist ook iets moois in verscholen ligt. Duik mee het diepe in!  

Theaterbeleving
Bewoners zijn voor dit unieke project gekoppeld aan vier professionele Rotterdamse acteurs, drie muzikanten en een filmmaker. Deze bijzondere ontmoetingen vormen de basis van een zinnenprikkelende theaterbelevenis waar het publiek zelf onderdeel van uitmaakt. Dwaal door het leegstaande zwembad, de kleedkamers en door de hoofden van de bewoners van Zuid. Met na afloop een welverdiend patatje. Zoals velen dat vroeger deden, moe en voldaan, na een heerlijke dag plonsen.

Lab-Z productie
Lab-Z is de leer/werkplaats van Theater Zuidplein waar voorstellingen gemaakt worden over grootstedelijke onderwerpen van NU in samenwerking met publiek. LUSU (fonetisch: LOE-SOE) is Sranangtongo en betekent zoveel als ‘loslaten,’ of ‘kwijtraken’, maar ook ‘los gaan’, bijvoorbeeld dansend op muziek. LUSU maakt voorstellingen in de stad, daar waar het verschil samenkomt: jong en oud, arm en rijk, individu en collectief.

Praktisch
KAPOT HARD ZWEMMEN begint in het theatercafé van Theater Zuidplein en duurt in totaal 75 minuten. Het publiek wordt verzocht ten minste tien minuten voor aanvang aanwezig te zijn zodat de voorstelling op tijd kan starten.

Meer informatie via www.theaterzuidplein.nl/lab-Z 

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Zwemcentrum Rotterdam bijna open
Aikido voor beginners
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Nieuws
Winnaars Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018 bekend!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Nieuws
Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
Geplaatst op Instagram
Volg ons