Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Indoor Cup Softbal

Op vrijdag 12 januari start alweer de 18e editie van the Cup the Netherlands. Dat weekend is de Margriet- en Groenoordhal weer het toneel voor een internationaal indoor softbaltoernooi. Hieraan nemen zestien teams uit de USA, Tsjechië, Groot Brittannië en Nederland deel.

Nederland wordt vertegenwoordigd door zes teams uit de Golden en Silver league, daarnaast neemt vanuit de nationale selectie het Team Nederland U17 deel.

Verenigingen
De regio Zuid-Holland is vertegenwoordigd door een drietal verenigingen: BA Euro Stars uit Capelle a/d IJssel, BA Birds uit Zoetermeer en Neptunus uit Rotterdam. Joudrs Praha uit Tsjechië is een oude bekende, dit team doet al heel wat jaren mee aan de Cup. Voor het tweede opvolgende jaar is er een team uit Groot Brittannië. Dit team is een mengeling van Senior en Under-19 Great Britain National Team spelers met een aantal guest speelsters.

Teams
Zoals ieder jaar zijn er zes teams uit Amerika aanwezig. Met indrukwekkende namen als Destroyers United, Avengers United, Velocity United, Arsenal United, Chaos United en Impact United zullen de teams met speelsters van voornamelijk highschools zich van hun beste kant laten zien. Chief umpires Bert Loggen en Caroline Stadhouders (NL) dragen er zorg voor dat de wedstrijden zijn voorzien van scheidsrechters. Met Amerikaanse, Belgische, Britse en Nederlandse scheidsrechters is ook dit een internationaal gezelschap.

Kortom, het belooft weer een afwisselend en spannend toernooi te worden waarvoor de toegang zoals altijd gratis is.

Kijk hier voor meer informatie over de Indoor Cup Softbal.

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Peutergym in Rotterdam Noord!
#Sport
Mischa probeert: boulderen bij Monk
#Sport
4x voordelen van Aquarobics!
Geplaatst op Instagram
Volg ons