Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

De leukste hardloopevenementen van 2018

Het nieuwe jaar is in volle gang en ook dit jaar staan de hardloopevenementen alweer omcirkelt in onze agenda. Naast serieus sporten draait het bij veel sportevenementen ook om de sfeer. Je hoeft echt niet altijd mee te sporten om deel te nemen aan een sportevent. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van een mooie combinatie van sport, goede doelen en plezier! 

1. Rotterdam Urban Trail – 6 mei
Tijdens de Rotterdam Urban Trail wordt er tien kilometer hardgelopen door het centrum van de stad. Niet alleen over straat, maar ook dwars door (monumentale) gebouwen! Urban Trail is in de eerste plaats een funloop, wat betekent dat er geen tijd bij wordt gehouden. Na de finish is er een ontbijt met alle lopers. Inschrijven kan vanaf deze maand.

2. De Roparun – 19 t/m 21 mei
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

3. De Ronde van Katendrecht – 26 en 27 mei
Ben jij gek op wielrennen? Dan is de Ronde van Katendrecht een aanrader voor jou! Je kunt meedoen aan verschillende wedstrijden. Afgelopen jaar waren er onder andere slow biking, fixed gear en dikke banden races. Naast sport is er op dit festival ook van alles te doen op het gebied van cultuur. Zo draaien er dj’s, treden er bandjes op en is er een kinderprogramma.

4. MS Motion – 3 juni
MS Motion is een jaarlijks terugkerend wandel- en hardloopevenement waarbij geld opgehaald wordt voor onderzoek naar de nog ongeneeslijke ziekte MS. Het evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door het Nationaal MS Fonds. Meedoen aan MS Motion betekent dat je loopt voor onderzoek naar MS. Voor een beter leven voor mensen met MS nu en een wereld zonder MS morgen. Je kunt je individueel of als team inschrijven voor een wandelroute of hardloopafstand

5. Run for Kika – 24 juni
Deze zomer kan je in het Zuiderpark met elkaar rennen voor één doel: 95% genezing van kinderkanker. Ga de uitdaging aan met de tien kilometer Run of kom in KiKa-oranje sferen met de 5 kilometer Orange Run. Voor de kleintjes is er een te gekke KidsRun van 200 meter, 500 meter en 1 kilometer. Naast het rennen kan je genieten van de foodtrucks, meedoen met de spelletjes en je mee laten nemen door het leuke podiumprogramma. Run for KiKa is voor jong en oud, teams of individueel, met vrienden, familie of collega’s!

Kortom, zet ze in je agenda! En kom lekker sporten, meegenieten en feesten!

Klik hier voor alle evenementen van 2018
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Indoor Cup Softbal 12 t/m 14 januari 2018
Wooning Zesdaagse Rotterdam 36ste editie
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Peutergym in Rotterdam Noord!
#Sport
Mischa probeert: boulderen bij Monk
#Sport
4x voordelen van Aquarobics!
Geplaatst op Instagram
Volg ons