Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Baantjes trekken van 50 en 25 meter

Iedereen die zwemt, leert zwemmen of het gewoon heerlijk vindt om te bewegen in het water kan vanaf 22 januari terecht in het nieuwe zwembad in het hart van Zuid: Zwemcentrum Rotterdam.

Op de locatie van het oude deelgemeentekantoor Charlois ligt nu het nieuwe en enige 50-meterbad van Rotterdam. Er kunnen binnenkort grote zwem- en waterpolo-evenementen gehouden worden. Want op de tribune is plaats voor 350 tot 1000 toeschouwers.

Wat kun je doen in het Zwemcentrum Rotterdam?
Zwemcentrum Rotterdam is gericht vooral gericht op sport- en zwemlessen. Er zijn twee bassins; een 50-meter wedstrijdbad en een 25-meter bad. Deze zijn gescheiden door een vaste tussenwand. Je kunt er terecht voor waterpolo, zwemlessen, groepslessen en lange- en kortebaan wedstrijden.

Geen glijbaan?
Nee, er is geen glijbaan of een stroomversnelling in het zwembad. Het nieuwe bad richt zich naast het leszwemmen en recreatief zwemmen ook op wedstrijdzwemmen en waterpolo, wat vanwege de noodzakelijke afmetingen niet mogelijk is in veel andere baden. In Rotterdam zijn wel andere zwembaden met glijbanen en andere voorzieningen voor kinderen. Kijk op de website Rotterdam Zwemt voor de locaties.

Tribune en vergaderruimtes
Het wedstrijdbad heeft een tribune met 350 vaste zitplaatsen, er is ruimte om de tribunecapaciteit uit te breiden tot maximaal 1000 zitplaatsen. Verenigingen en andere partijen kunnen gebruik maken van een multifunctionele ruimte op de tweede verdieping voor vergaderingen, huiswerkbegeleiding of bijvoorbeeld presentaties.

Gezonde horeca
De horeca op de eerste verdieping is voorzien van tv-schermen waarop de zwembaden te zien zijn. Zo zijn zwemlessen, trainingen en wedstrijden uitstekend te volgen. Het assortiment is gebaseerd op de gezonde keuken met aandacht voor stads- en streekgebonden producten.

Onderdeel van Hart van Zuid
Het nieuwe zwembad is onderdeel van Hart van Zuid. Een groot project om van het gebied rond Winkelcentrum Zuidplein en Ahoy een nieuw bruisend stadscentrum te maken. Zo komt er onder meer een nieuw Kunstenpand met theater, betere bus- en metroverbindingen en wordt het Ahoy-complex gerenoveerd en uitgebreid.

Maandag 22 januari 2018 gaat het Zwemcentrum Rotterdam open. Bekijk hier het rooster dat vanaf die dag gaat gelden.

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Nieuws
Winnaars Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018 bekend!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Nieuws
Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
Geplaatst op Instagram
Volg ons