Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Warda vechter op de tennisbaan

Drie jaar geleden kreeg ze uit handen van Richard Krajicek de ABN AMRO Young Talent Throphy voor de meest waardevolle speler van een scholierentoernooi. Nu is Warda Ait El Bashir derde van Nederland tot en met 14 jaar en traint ze vijf dagen per week om zich voor te bereiden op een carrière in het proftennis.

“Top drie van de wereld”, is haar antwoord op de vraag wat ze op langere termijn wil bereiken. Momenteel traint ze bij de Intime Tennis Academy in Zoetermeer. Trainer Bart Brons beaamt dat het met de inzet en de mentaliteit wel goed zit. “Ze is een vechter”, vult hij aan nadat zijn 13-jarige pupil zelf heeft gemotiveerd wat haar tot een talent maakt.

“Ik sta er op elke training en in elke wedstrijd”, aldus Warda. “En ik ben altijd positief, probeer telkens nieuwe dingen te leren.” Bart: “Als het niet lekker loopt, zoekt ze het altijd in meer arbeid.” Ze heeft al een materialensponsor (Wilson) en haar moeder benadrukt dat jeugdtrainer Tom Kremers richting toekomst ‘het fundament in vertrouwen’  blijft en dat Taufan Homan bij STRIDE 6ft8 in Rotterdam haar kracht- en conditietrainer is. Om meer internationale toernooien te kunnen spelen zou een hoofdsponsor voor het 13-jarige tennistalent uit Rotterdam zeer welkom zijn.

Warda haalde al eens de halve finale in Nice en kwam ver in een dubbeltoernooi op Mallorca. De komende maanden speelt ze diverse toernooien dichtbij huis, waaronder een internationaal juniorentoernooi in Zoetermeer en de Nationale Overdekte Jeugdkampioenschappen in Den Haag.
Wat beslist nog in dit interview moet staan? Warna: “Dat ik ook aan kickboksen doe, bij M&R Sports Academy in Delfshaven.”

 

Tekst en foto: Emile Hilgers
Eerder verschenen in de De Havenloods.

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons