Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Dagboek van een topsporter: Larissa van Krevel

De Rotterdamse Larissa van Krevel is judoka en doet dit op topniveau. Bij de junioren staat ze 2e op de wereldrankingslijst tot 57 kg! In het kader van de rubriek ‘Dagboek van een topsporter’ neemt zij je de komende tijd mee in de wereld van het judo en haar schouderrevalidatie. Zij stelt zich graag even aan je voor.

Mijn naam is Larissa van Krevel, ik ben 20 jaar en ik heb de 3e dan judo. Dit betekent dat ik een zwarte band heb. Bij de junioren sta ik 2e op de wereldrankingslijst tot 57 kg. Vanaf mijn 7e doe ik aan judo. Zo ben ik begonnen bij Delta Sportcentrum, waar ik nu judoles geef. Toen ik mijn zwemdiploma haalde, mocht ik een sport uitkiezen. Een vriendin van mij zat op judo dus toen ik een keertje met haar mee was geweest, was ik meteen verkocht. Kort daarna stopte zij, maar ik had zoveel plezier in judo en ging er gewoon mee verder.

Inmiddels ben ik lekker op weg en heb ik al meerdere malen prijzen gehaald. Zoals prijzen op European cups en het NK, maar ook een mooie bronzen plak op het EYOF. Helaas ben ik op dit moment geblesseerd en woon ik nu op Papendal waar ik het fulltime traject volg. Ik heb namelijk net een operatie aan mijn schouder achter de rug. Tijdens de 1e ronde van het NK senioren in 2016 schoot mijn schouder uit de kom waardoor het labrum in mijn schouder voor 75 procent was losgescheurd! Destijds heb ik het toernooi gewoon afgemaakt en ik ben daarna nog een heel jaar door gaan judoën zonder dat ik eigenlijk wist wat er aan de hand was. Met deze schouder ben ik in 2017 voor de 3e keer Nederlands kampioen geworden en heb ik meerdere prijzen gehaald op European Cups. Het mooiste van dat jaar was dat ik zelfs Europees kampioen werd!

Helaas ging het daarna veel slechter met mijn schouder waardoor ik het WK moest afzeggen. Het ging echt niet meer. Kort daarna ben ik onder het mes gegaan en hebben ze mijn labrum vast gezet met 6 botankers. Momenteel ben ik dus hard bezig met revalideren en gaat het stapje voor stapje beter. Ik heb nog een aantal maanden te gaan voordat ik weer op mat mag staan, en ik kan natuurlijk niet wachten tot ik mijn judopak weer aan mag! Tot die tijd houd ik me bezig met revalidatie-oefeningen, circuitjes, hardlopen, fietsen én bloggen voor Rotterdam Sport.

Tot snel!

Liefs, Larissa

Lees hier de andere blog(s) van Larissa:

Larissa van Krevel

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Op armkracht de berg op: Meet the team Meet John
Waarom je écht mee moet doen aan Harbour Run 2018 Volgens Sabina
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
NOC*NSF, Sportbonden en gemeente Rotterdam lanceren multi-sportplatform SportOn!
Geplaatst op Instagram
Volg ons