Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Dagboek van een topsporter: Larissa van Krevel

De Rotterdamse Larissa van Krevel is judoka en doet dit op topniveau. Bij de junioren staat ze 2e op de wereldrankingslijst tot 57 kg! In het kader van de rubriek ‘Dagboek van een topsporter’ neemt zij je de komende tijd mee in de wereld van het judo en haar schouderrevalidatie. Lees hier haar vorige blog.

Inmiddels ben ik 13 weken aan het revalideren. De trainingen die ik nu doe zijn circuitjes, fiets- en hardlooptrainingen. Tijdens de circuitjes doe ik voornamelijk oefeningen om mijn geopereerde schouder sterker te maken. Zo’n circuit moet ik 4x per week doen waarvan 2x met de fysio, zodat mijn schouder ook gemobiliseerd kan worden. 

Er zijn nog best veel dingen die ik niet mag doen. Ik mag bijvoorbeeld niet doen wat ik het allerliefst doe; judo! Toen ik nog fulltime mocht trainen, trainde ik 2x op een dag. Nu mag ik net 1x per dag trainen, en op sommige dagen hardlopen. Door dit verschil merkte ik dat ik mijn energie niet zo goed kwijt kon en dat het best frustrerend is om alleen naar de judotraining te mogen kijken.

Gelukkig wordt er over 2 weken gekeken hoe het met de kracht in mijn schouder zit en dan wordt er bepaald of ik weer wat oefeningen mag doen op de judomat! Binnenkort hoop ik dus weer op de mat te staan.

Liefs, Larissa

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Dagboek van een topsporter: Larissa van Krevel 2e op de wereldrankingslijst
Rotterdam is een recordbad rijker Zwemcentrum Rotterdam
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
NOC*NSF, Sportbonden en gemeente Rotterdam lanceren multi-sportplatform SportOn!
Geplaatst op Instagram
Volg ons