Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Op armkracht de berg op: Meet the team #3

Het team Rijndam Racers doet op 14 juni 2018 weer mee aan de HandbikeBattle, bestaande uit zes handbikers. Het team RIJNDAM RACERS 2017 wonnen vorig jaar de HandbikeBattle. Team 2018 zit middenin de voorbereiding en sommige hangen zelfs al aan de gewichten!

Deze keer is onze Joost aan de beurt om zich voor stellen.

Over Joost
Mijn naam is Joost Mol, ik ben 36 jaar en woon al mijn hele leven in Brielle. In 2000 en 2001 heb ik gerevalideerd in Rijndam in verband met een hoge dwarslaesie. De afgelopen jaren ben ik meerdere keren benaderd voor de Handbike Battle maar telkens kwam het op een verkeerde tijd. Dit jaar heb ik de keuze gemaakt mij wel in te zetten om de Battle tot een goed einde te brengen!

Naast mijn lange wheelchairrugby geschiedenis lijkt het fietsen mij een mooie uitdaging. Concrete verwachtingen heb ik niet maar de mogelijkheid om, onder professionele begeleiding, te mogen trainen lijkt mij een prachtige mogelijkheid! Ik ben erg benieuwd of ik met al de trainingsarbeid in staat zal zijn om de bergen te beklimmen. Dit zal de tijd uitwijzen. Daarnaast kijk ik ook er erg naar uit om deel te mogen uitmaken van een groep gemotiveerde sporters inclusief buddies die allemaal één doel voor ogen hebben: het halen van de top!

Buddy: Henk den Besten
Mijn naam is Henk den Besten en ik ben 50 jaar oud. Sinds 1969 woon ik in Bleiswijk. Ik ben verpleegkundige in Rijndam en dit doe ik nu inmiddels alweer 22 jaar, daarnaast ben ik ook wonddeskundige. In 2015 heb ik al eens mogen ervaren hoe de route van de Handbike Battle verloopt. Het is een hele leuke ervaring om te zien hoe elke deelnemer vanuit een ander perspectief de strijd aangaat om de berg te bedwingen. De ene persoon doet mee om een overwinning op zichzelf te behalen om de top te bereiken, de ander doet mee om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Mijn motivatie om mee te doen is om naast je werk de collega´s en deelnemers op een andere manier te leren kennen. Verder zijn er veel trainingsmomenten en het trainingsweekend in de Ardennen is ook een mooie aangelegenheid om elkaar beter te leren kennen. De grootste uitdaging wordt om dit jaar makkelijker naar boven te fietsen dan 3 jaar geleden. Ik hoop dat er als groep een leuke sfeer ontstaat waarin wij het beste in elkaar naar boven kunnen halen!

Rijndam Racers

Kijk voor meer informatie over de Rijndam Racers op hun website of volg ze op Facebook, Twitter of Instagram.

Lees ook de andere blogs van Rijndam Racers:
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Op armkracht de berg op: Meet the team #2 Meet Andres
Rijndam Racers winnen Handbikebattle 2017 Lisette doet verslag
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons